Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fethiye'de şehit aileleri ve gaziler bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        Murat Yalçın

        MUĞLA (İHA) -Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye ilçesinde şehit yakınları ve gaziler ile yemekte bir araya geldi.

        Muğla Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü'nün ortaklaşa hazırladığı "Şehidim, Gazim Üzülme Emanetin Bizimle" projesi kapsamında Beşkadı Kur'an Kursu'nda program düzenledi. Programa Muğla Valisi Amir Çiçek eşi Hülya Çiçek, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Şehit yakınları ve gaziler katıldı. Muğla Valisi Amir Çiçek şehit yakınları ve gazilerin bulunduğu masaları gezerek, bir süre sohbet etti. Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki şehit yakınları ve gaziler, polis ve askerlerle yemek yedi.

        "Biz işimizde gücümüzde yaşıyorsak, rahat, rahat nefes alabiliyorsak bu şehitlerimizin sayesindedir" diyen Vali Çiçek "Bu vatanın bölünmez olduğunu bu nedenle de her an can verebileceğimizi, şehit olabileceğimizi bilmemiz gerekiyor. Düşman hiçbir zaman yok olmuyor. Bu ülke arkasına eşini çocuğunu düşünmeden canını veren şehitlerimiz sayesinde kuruldu. Kurulmasıyla bu devletin muhafazası bitmedi. Daha sonra da terör olayları çıktı. Bizi sağcı, solcu, mezhepçi, faşist, komünist diye birbirimize düşürerek darbelerin olmasını sağladılar" diye konuştu.

        En son 15 Temmuzu 2016'da hainlerin ülkenin silahıyla, mermisiyle millete saldırdığını ifade eden Çiçek şunları kaydetti:

        "15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti ne bölündü ne de bayrak indi, ne de ezanlarımız sustu bu vatan bölünmez. Türkiye cumhuriyeti devleti yıkılmaz. Türk milleti şehidine, gazisine sahip çıkar. Bu ülkenin korunması da dualar vardır diye konuştu. Bu memleketin her karış toprağı kan akıtılarak alınmıştır. Her karışında şehit, gazi kanı vardır. Bu nedenle 15 Temmuz da şehitlerimiz oldu. Hala da oluyor. Bütün bölücü terör örgütleri, bizi kıskanan düşman ülkelerle bir olmaya çalıştılar ve Türkiye'yi yok etmeye çalıştılar. Biz şehidimizi üzmeyiz, onların ruhlarını sızlatmayız. Hep beraber şehidimizin emanetlerine en iyi emanet olarak koruruz."

        Konuşmalarının ardında kuran-ı kerim ve ilahiler okunup Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak şehit için dua etti.

        (MB-Y)

        17.03.2017 23:37:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler