Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde şehitler anıldı

        - Sancaktepe'de Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü programı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Sancaktepe Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümünde anma programı düzenledi. Programda Hollanda ile yaşanan krize değinen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Onlara Viyana'yı hatırlatırız. Ara sıra varlığımızı, kim olduğumuzu bu hainlere, düşmanlara göstermek zorundayız. 15 Temmuz'da öyle bir fırsattı" dedi.

        Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yılı dolayısıyla program hazırlayan Sancaktepe Belediyesi, kahramanlık destanı yazan şehitleri andı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezinde başlayan anma gecesine AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile vatandaşlar katıldı. Anma gecesi Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

        Programda Avrupa'nın Türkiye'ye tutumu hakkında konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Hollanda'da yaşadık, ecdadımıza karşı bir haçlı saldırısını oradan topyekun karşımızda gördük. Hollanda'nın itleriyle saldırıyor. Bütün Avrupa'daki Hristiyan alemi onların yanında yer alıyor. Çanakkale'de de öyleydi, İstiklal Harbinde de öyleydi, tarih boyunca hep öyle oldu. Haçlı ittifakı, Haçlı ruhu her zaman Müslümanlarla savaştı, savaşıyor, savaşacak. Hiçbir zaman onların kini, nefreti tükenmeyecek. Ama bu milletin asil duruşu da hep var olacak, dik duruşumuz da hep var olacak. ne zaman isterlerse, karşılarında bu büyük milletin evlatlarını bulacaklar. Onlara Viyana'yı hatırlatırız. Ara sıra varlığımızı, kim olduğumuzu bu hainlere, düşmanlara göstermek zorundayız. 15 Temmuz'da öyle bir fırsattı. Birileri bu milleti yok etmek devleti parçalamak adına darbe girişiminde bulunmuştu ama öyle bir Osmanlı tokadı yediler ki iki gün sonra bütün şer güçlerin strateji uzmanları ortak bir kanaatte buluştular. Ne dediler bu milletle savaşılmaz. Bu milletle hiçbir zaman yarışa giremezsiniz. Eğer yarışırız diyorsanız dedelerinizi çıkarın mezarlarınızdan Osmanlı'nın kim olduğunun sorun onlara. O size cevabını verir" ifadelerini kaydetti.

        Anma programının ilerleyen saatlerinde Halk Müziği Sanatçı Recep Ergül, Sancaktepeli vatandaşlara Çanakkale Destanı'nı hatırlatan şarkılar söyleyerek unutulmaz anlar yaşattı.

        (MB-HB-MK-Y)

        18.03.2017 09:08:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler