Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yavuzeli'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler için mevlit okutuldu

        (Fotoğraflı)

        Mahmut Genç

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla camide mevlit okutularak çorba dağıtıldı.

        Tüm yurt genelinde düzenlenen program kapsamında Yavuzeli İlçesinde de İlçe Merkezindeki Haci Hasan Alaparmak Cami'de kılınan sabah namazının ardından Çanakkale kahramanları için ilahiler okundu, dualar edilerek mevlit okundu. Sabah Namazı düzenlenen programa katılan vatandaşlara, Çanakkale savaşında askerlere verilen çorba ikram edildi.

        Haci Hasan Alaparmak Cami imam Hatibi Ahmet Ahmet Yüksekkaya, Mehmet Fethi Yuvanç, Merkez Cami İmamı Hatibi Recep Aydın, Mustafa İlyas Hicret Camii İmam Hatibi Mehmet Eşref Ağırman ve İlçe Müftülüğüne bağlı Hafızlar Mesut Büyük, Osman Horoz, Bozan Fıstıkçı ve Yaşar Ateş Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere ilahiler, kasideler ve tekbirlerle şehitlerin ruhlarını şad ettiler.

        Daha sonra İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım Çanakkale'de 102 yıl önce bugün tarih yazıldığını belirterek, "Onlar çok genç yaşta savaşa gittiler, bir daha geri dönmediler. Bu vatan için canlarını feda ettiler. Bizler de onun için bu sabah uykumuzu kestik, üzerimize farz olan sabah namazını kılarak aziz şehitlerimizin ruhları için kısa da olsa bir program gerçekleştirdik. Türkiye'nin birçok yerinden vatan savunması için gelen kahramanlar büyük bir iman ve kardeşlik örneği sergilediler. Bu şanlı tarihin unutulmaması ve üzerinde yaşadığımız vatan toprağımız dünyada bedeli ödenen en önemli toprak parçalarından biridir" ifadelerini kullandı.

        Namaz ve dua sonrası Yavuzeli İlçesindeki hayırsever bir esnaf tarafından cami çıkışında vatandaşlara, çorba ikram edildi. Sabah Namazı düzenlenen programa İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım, Vaiz Zekeriya Özalp ilçe merkezi ve mahallelerinde bulunan tüm cami imam hatipleri ile vatandaşlar katıldı.

        (OE-Y)

        18.03.2017 10:07:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler