Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pursaklar Çanakkale şehitlerini andı

        ANKARA (İHA) - Pursaklar Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma ve Kahramanlık Türküleri programına katılan Eski Meclis Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, "Eğer biz Çanakkale'de varoluş mücadelesini başarıyla tamamlayamasaydık, bugün burada bu toplantıyı gerçekleştiremezdik" dedi.

        Pursaklar Belediyesi Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma ve Kahramanlık Türküleri programında şehitler anıldı. Programa Eski Meclis Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu, gaziler, şehit yakınları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşması yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin "Bizler tarihimizi, kültürümüzü yaşatmak ve geleceğe emin adımlarla yürümek için çok sayıda program düzenliyoruz. Türk tarihinin en şanlı sayfalarından biri, gerçek anlamıyla imanın tekniğe meydan okuduğu Çanakkale zaferidir. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

        Programda bir konuşma yapan Eski Meclis Başkanı ve Ankara Milletvekili Cemil Çiçek de tarihin önemine dikkat çekerek "Eğer biz Çanakkale'de varoluş mücadelesini başarıyla tamamlayamasaydık, bugün burada bu toplantıyı gerçekleştiremezdik. Tarihini bilmeyen kökünü bilmez. Köksüz bir ağacın geleceği nasıl yoksa tarihini bilmeyen bir milletin de geleceği olmaz" dedi.

        Cemil Çiçek: "Avrupa artan nüfusumuzdan rahatsız"

        Türkiye'nin genç nüfusunun fazla olmasından Avrupa'nın rahatsız olduğuna dikkat çeken Cemil Çiçek "Bugün yaşadığımız sıkıntıların temelinde Avrupa'nın azalan nüfusuna karşı Türkiye'nin artan nüfusu vardır. Avrupa bunu engellemek, bizleri 'şucu bucu' diyerek birbirimize düşürmeye çalışıyor. Doğalgazımız, petrolümüz olmayabilir ama milyonlarca genç nüfusumuz var, biz bununla iftihar ediyoruz. Fikirlerimiz, inançlarımız, siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bayrağımız, devletimiz, vatanımız ve milletimiz birdir. Gerisi teferruattır. Bunu unutmaz isek gelecek bizimdir. Gelecek Türk milletinindir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim değerlerimizdir. Hepsini rahmetle minnetle anıyorum" diye konuştu.

        Programda Bayrak şiirini okuyan Azmi Ertuğrul İlkokulu 1. Sınıf Öğrencisi Fatma Zehra Uyanık, Cemil Çiçek'e Türk Bayrağı hediye etti. Program Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korusu Sanatçıları Mihriban Türkmen ve Ertan Çıngı'nın konseri ile devam etti. Okunan kahramanlık türkülerine Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de eşlik etti.

        Sabah namazı çıkışı buğday çorbası ikram edildi

        Hicret Camii'nde sabah namazında düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma programına katılan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, cami çıkışında cemaate buğday çorbası ve hoşaf ikram ederek "Çanakkale Destanını yazan kahramanlarımızı bir nebze olsun anlamak için bugün her sene hemşerilerimize o günün şartlarında asker karavanası olan kırık buğday çorbası ikram ediyoruz" dedi.

        (BC -BA-Y)

        18.03.2017 10:15:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler