Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzincan da 18 Mart Şehitler günü anma programı

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Aslan

        ERZİNCAN (İHA) - 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümü ve Şehitler Günü münasebetiyle Erzincan'daki anma programları çelenk koyma töreniyle başladı.

        Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Belediye Başkan Cemalettin Başsoy, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, askeri ve sivil erkan ve şehit yakınlarının katıldığı Garnizon şehitliğindeki programda Erzincan Valiliği, 3. Ordu ve Belediye Başkanlığınca anıta çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu ve saygı atışı yapılarak, İstiklal Marşı okundu.

        Törende şeref defterini imzalayan Vali Ali Arslantaş, şu cümleleri kaleme aldı; Varlığına kasteden mihraklara karşı hürriyetinden onurundan istikbalinden asla taviz vermeyeceğini 102 yıl önce tüm dünyaya ilan eden milletimiz, aynı iradesini bugün de devam ettiriyor. 15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında gösterilen kahramanca direniş 102 yıl evvel Çanakkale savaşımızı zafere taşıyan irade ve ortak imanın tecessüm etmiş halidir. Ülkemizin demokrasisini bağımsızlığını ve meşru yönetimini hedef alan iç ve dış odaklar 15 Temmuz gecesi milletimizin cesareti ve direnişi sayesinde bir kez daha hezimete uğramıştır. İki yüz kırk sekiz şehit ve 2 bin 193 gazimizin kanı pahasına elde ettiğimiz demokratik kazanımları koruyarak 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacağız." dedi.

        Törenin sonunda şehit kabirlerini ziyaret eden protokol mensupları okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit kabirlerine kırmızı karanfil bırakarak şehit yakınları ile görüştüler.

        (AA-AT-Y)

        18.03.2017 12:23:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler