Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehirden organik fındık üreticilerine 70 bin TL'lik destek

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma yatırımları kapsamında bu kez de organik fındık üreticilerinin yüzünü güldürdü.

        Belediyenin 70 bin TL değerindeki sertifikalı organik sıvı gübre desteğinden yararlanan 373 organik fındık üreticisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür etti.

        Samsun'un içme suyu ihtiyacının karşılandığı Çarşamba'nın Çakmak Barajı havzası, organik fındık üretiminde marka olmaya başladı. İlçenin Ağcagüney, Deyincek, Eğridere, Esençay, Esentepe, Gökçeçakmak, Güldere, Gülören, Kabaceviz, Koldere, Porsuk, Selimiye ve Ulupınar olmak üzere 13 mahallesindeki organik fındık yetiştiriciliğini 608 üretici toplam 15 bin 516 dekarlık alanda gerçekleştiriyor.

        Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk'un organik fındık üreticilerinin organik gübre ihtiyacı olduğu bilgisiyle harekete geçen Kırsal Kalkınma Hizmetleri Daire Başkanlığı, talebi değerlendirerek bölgede 4 tane de organik ürün üretici birliği olduğunu tespit etti. Üreticilere ihtiyacı olan gübre desteğini temin eden daire başkanlığı, 70 bin TL değerinde 5,5 ton bitkisel menşeli organik sıvı gübre satın aldı.

        İlçedeki organik fındık tarımını geliştirecek destekle ilgili Ağcagüney Mahallesi'nde sıvı gübre dağıtım töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kırsal Kalkınma Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, ilçe ticaret odası başkanları, kamu kurum ve temsilcileri, ilçe ziraat odası başkanları, birlik yöneticileri, ilçe tarım müdürleri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

        373 organik fındık üreticisine bitkisel menşeli organik sıvı gübrelerin dağıtıldığı törende konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, tüm üreticilere ve bölge tarımına hayır olmasını temenni etti. Samsun'da organik tarımı çok önemsediklerinin altını çizen Arlı, "Çakmak Barajı içme suyu havzasındaki 10 bin 700 dekarlık alanda organik tarım yapıldığını ve 4 organik ürün üretici birliği olduğunu tespit ettik. İçme suyundaki kirliliği önlemek amacıyla bu bölgede organik tarımla uğraşan 373 fındık üretici belirledik. Bu üreticilerimizin organik gübreye ihtiyacı olduğu bilgi üzerine biz de bunun çok farklı bir gerekçe ve tarım için faydalı olduğunu görerek üreticilerimize hangi birliğe üye olduklarına bakmaksızın destek olmaya karar verdik. Gönül ister ki organik tarım yapılan her yere destek verelim. Ama bütçe imkânlarımız el verdiği oranda katkı sunabiliyoruz. İnşallah büyük bir sektör haline gelirse ki bir Alman firmasının da organik ürünlere destek verdiğini biliyoruz, bu desteklerimizi verebildiğimiz kadar çiftçimize vereceğiz. Bunu sadece fındıkta değil, tüm organik ürün üreticilerimize vermeyi planlıyoruz. Üreticilerimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

        Üreticilere hitap eden Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk ise, "Bugün kırsal kalkınmayı destek anlamında burada Çarşamba bölgesinde üçüncü toplantımızı yapıyoruz. İlkini Çarşamba'da, ikincisini şeftali üreticilerine yönelik Hacılıçay'da yapmıştık. Bugün de Ağcagüney'de sizinle birlikteyiz. Büyükşehir yasasıyla birlikte bundan sonraki desteklerde büyükşehir belediyesi görev üstlendi. Bu görevi, bizler aracılığı ile sizlere iletmeye devam edeceğiz. İnşallah emekleriniz boşa gitmez. Başarılı sonuçlar alırsanız biz de mutlu oluruz" ifadelerini kullandı.

        (SAM-SLH-Y)

        18.03.2017 12:40:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler