Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehitler, Hatay Kültür Merkezi'nde Kuran tilaveti ile anıldı

        (Fotoğraflı)

        Buğra Güney

        HATAY (İHA) - 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kuran tilaveti eşliğinde tören düzenlendi.

        Antakya Kültür Merkezinde düzenlenen anma töreni Saygı Duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından Nakip Cami İmamı Musa Esatoğlu tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

        Nihal Turgut Anlar Anadolu Lisesi Müdürü Cemal Gülistan yaptığı konuşmada, Çanakkale'de 102 yıl önce 100 binlerce vatan evladının vatan bedelini ödemek üzere Çanakkale'ye çağrıldığını söyledi.

        Gülistan, çocuk yaştakilerin vatan savunması için cepheye koştuğunu belirterek, "Zamanın gençleri hatta çocuk yaştaki liselileri bile bu çağrıya emir telakki etmiş ve koşmuştur cepheye. Hemde ger dönmeyeceğini bile bile. Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değil, eğer amaç vatan savunmasıysa, eğer amaç hürriyet davasıysa bir ölüm kalım mücadelesiyse, buna savaş diyemezsiniz. İşte bu şahadet yolculuğunu anlamak ve anlatmak boynumuzun borcudur" dedi.

        Yapılan konuşmanın ardından Nihal Turgut Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından oratoryo gösterisi sahnelendi.

        Törene, AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Şehit aileleri, gaziler ve davetliler katıldı.

        (BGY-Y)

        18.03.2017 12:43:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler