Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niğde'de Çanakkale şehitleri törenlerle anıldı

        (Fotoğraflı)

        Yasin Esen

        NİĞDE (İHA) - Niğde Valiliği tarafından, '18 Mart Şehitleri Anma Günü' dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

        program Şehitlik Anıtına Valilik, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şubesi, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelenkleri sunumu ile başladı.

        Şehit Polis Memuru Özer Özkaya'nın kızı Özge Özkaya tarafından şiir okundu. Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Şehit Polis Memuru Okan Acar'ın kardeşi Serkan Acar tarafından şiir okundu.

        Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, konuşmasında "Şehit kanlarıyla yoğrulmuş toprak üzerinde sıcak yuvamızda birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşıyorsak, bunu Vatan sevdasıyla ölümü göze alarak canı pahasına doğuda, batıda, içeride ve dışarıda Türkiye Cumhuriyetini bölüp parçalamak isteyen PKK, DEAŞ, PYD ve FETÖ terör örgütleri ile yapılan mücadelede şehit olan kahramanlarımıza borçluyuz" dedi.

        Çanakkale'de genç, yaşlı, kadın, erkek el ele kenetlenerek bir milletin var oluş mücadelesinin temelini attıklarını ifade eden Demir, bu nedenle Çanakkale'de canını vermiş, kanını akıtmış kahraman Türk Milletinin bütün dünyanın saygıyla önünde eğildiği takdire şayan bir mücadele verdiğini söyledi.

        Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Şehitliğindeki şeref defterini imzaladı. Ardından İl Müftülüğü görevlisi tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

        Niğde Şehitliğindeki '18 Mart Şehitleri Anma Günü' törenleri şehit mezarlarının ziyaretinin ardından sona erdi.

        (YE-SK)

        18.03.2017 13:30:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler