Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale Destanı Bilecik'te anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik Belediyesi tarafından 2017 Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Çanakkale Destanı adlı program düzenlendi.

        Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki program saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Çanakkale Destanı adlı programda, Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir Kur'an-ı Kerim tilaveti için yer alırken, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu da Çanakkale Destanı konulu konferansını gerçekleştirdi. Programa, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Yazır, Bilecik Giyim ve Mensucat Odası Başkanı Haşim Balcı, Müftülük temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çanakkale Destanının öncesi ve sonrası hakkındaki gelişmeleri örnekleriyle anlatan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, Türk Milletinin tarihi boyunca tarihe ismini altın harflerle yazdırdığını ve 15 Temmuz'da da bunun ispatı niteliğinde bir kahramanlık örneği sergilediğini kaydetti.

        Program sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, Türk Milletinin Çanakkale ruhunun hiçbir zaman sönmeyeceği mesajını 15 Temmuz'da verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'imizde bugün gerçekten çok önemli ve anlamlı bir anı yaşıyoruz. Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklar olan Bilecik'te bizler, bir asır önce nice kahramanlıklar sergileyerek, bizlere bu toprakları vatan yapan yiğitleri ve kahramanları Kur'anı Kerim okuyarak anıyoruz, tarihimizi tekrar okuyarak, rahmet ve minnetle anıyoruz. Çok değerli konuklarımız, Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir Hocamız, Kur'anı Kerim ile şehitlerimizin ruhlarını şad ederken, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu da ''Çanakkale Destanı'' konulu konferans ile bizleri bilgilendirdi. Bu anlamda onlara şükranlarımı ifade ediyorum. Cenabı Allah'a şükürler olsun ki, ecdadımız bir asır önce kahramanlıklar sergilerken, nice kardeşlerimiz de bugün 15 Temmuz'da olduğu gibi kahramanlıklar göstererek, şehit oldular. Onları da rahmet ve minnetle anıyoruz ve millet olarak her zaman böyle kahraman şekilde anılacağımıza olan inancımı belirtiyorum."

        Programın sonunda Belediye Başkanı Selim Yağcı, Beştepe Millet Cami İmam Hatibi Hafız Mehmet Bilir, Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu ve diğer katılımcılar tarafından İstiklal Marşını En Güzel Okuma ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, yarım altın, bisiklet ve tablet ödülleri verdi.

        (CKT-KÇ)

        18.03.2017 13:37:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler