Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü Akçakoca'da anıldı

        (Fotoğraflı)

        Tuncay Türkgülü

        DÜZCE (İHA) - 18 Mart Çanakkale zaferinin 102. Yıldönümü Çanakkale Şehitlerini Anma Programı kapsamında Akçakoca'da iki, farklı etkinlik gerçekleşti. Atatürk büstü önündeki tören alanında, resmi çelenk koyma töreni gerçekleşirken, tören sonrasında ise Öğretmenevi konferans salonunda bir anma programı gerçekleşti.

        Çelenk koyma töreni, bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk'ün çelenk takdimi yaptığı törene, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İGM üyesi Ayfer Yılmaz, Başkan yardımcıları, askeri ve mülki erkan ile ilçenin farklı siyasi parti yöneticileri katıldı. Öğretmenevi konferans salonunda başlayan programa ise, ilçe protokolünün yanı sıra, çok sayıda eğitimci ile öğrenciler katıldı. Salon girişindeki Çanakkale'de şehit düşmüş Akçakocalıların isimlerinin yazılı olduğu sergiye davetlilerin bir hayli ilgi gösterdiği ve hatıra fotoğrafları çektirdikleri dikkatlerden kaçmadı. Program günün anlam ve öneminin yapıldığı konuşmalarla başladı.

        Liseler arası ''18 Mart Çanakkale zaferi ve Çanakkale şehitlerini anma'' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam eden programda, İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Özgür Üngüt öğrencilere belgelerini verdi.

        Programı hazırlayan Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin okudukları şiirler, türküler, video gösterimleri ve devamında koro halinde okunan Çanakkale Oratoryosu ile program sona erdi.

        (TT-AY)

        18.03.2017 14:18:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler