Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çatalzeytin'de şehitler anıldı

        (Fotoğraflı)

        Emin Türkay Öztürk

        KASTAMONU (İHA) - 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yıldönümü Çatalzeytin'de anıldı.

        Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle anıldı. Atatürk Anıtında düzenlenen törende Çatalzeytin Kaymakamı Bülent Şimşek ve Çatalzeytin Belediye Başkanı Vekili Ergün Şentürk tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan J. Astsb. Üçvş. Hasan Gazi, Çanakkale Deniz Zaferi'nin önemini anlattı.

        Buradaki törenin ardından Çatalzeytin Şehit Engin Açıkgöz Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programda konuşan Okul Müdürü Vekili Mustafa Çelen, Türkiye'nin üzerinde emperyalist güçlerin bölme, parçalama arzularının devam ettiğini kaydetti. Çelen, Çanakkale Savaşında Arapların ve Almanların dışında tüm dış güçlerin Türkiye'nin parçalanması için birleştiklerini ve bu bakımdan Müslüman'ı Müslüman'a kırdıracak savaşlardan kaçınılması gerektiğini ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye'ye bu yüzden herkesin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Çelen, bu yüzden her zaman birlik ve beraberlik içinde olmaları gerektiğini belirtti.

        Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından işaret diliyle Çanakkale Türküsü söylendi. Daha sonra 'Tüfeğini Vermeyen Şehit' adlı oratoryo sundular. Çatalzeytin Halk Eğitim Merkezinde gitar kursu gören kursiyerler tarafından kahramanlık türkülerini söylediler. Programın sonunda resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

        İlçedeki törenlerin ardından protokol üyeleri tarafından şehitlikler ziyaret edildi. Şehitler anısına slayt gösteri yapıldı ve ardından askerler tarafından üç kez şehitler için saygı atışı yapıldı.

        Son olarak Çatalzeytin'de, Şehitleri Anma Günü nedeniyle öğrenci ve vatandaşların katılımıyla Çanakkale Geçilmez Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşte, öğrenciler tarafından "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Çanakkale Geçilmez" sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

        (Vİ-GY-Y)

        18.03.2017 16:48:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler