Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van'da 'Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi' programı

        - Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan:

        - "Terör örgütleri insanlarımız arasına nifak sokmayı başaramadı"

        (Fotoğraflı)

        Murat Dalgın

        VAN (İHA) - Van'da 'Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı' nedeniyle bir program düzenlendi.

        Zeve Şehitliğin saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program çelenk sunumu ile devam etti. Burada şeref defterine duygularını yazan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, bu günün aynı zamanda 'Şehitler Günü' olarak da kutlandığını ifade etti.

        Daha sonra YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde devam eden program burada Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bando Takımı ile YYÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı tarafından seslendirilen marş ve ezgilerle sürdü. Program yapılan konuşmalar, tiyatro gösterisi ve şiir dinletisinin ardından, 'Çanakkale Deniz Zaferi' temalı resim sergisinin gezilmesinin ardından DoubleTree by Hilton Otelde '18 Mart Şehitler Günü Şehit Aileleriyle buluşma' programı ile devam etti. Burada şehit ailelerine seslenen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıldönümünün kutlandığını hatırlatarak, "Sizler şehitlerimizin geride bıraktığı yakınlarısınız. Devletimizin himayesindesiniz. Bugün bu vesile ile de sizleri soframıza davet ettik. Sizlerde bizleri kırmadınız geldiniz. Hepiniz ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz terör belası yıllardır ülkemizi uğraştırmaktadır. Ama çok şükür ki terör örgütleri insanlarımız arasına nifak sokmayı başaramadılar. Ülkemizi bölmeyi hedefleyen bu terör bu emeline ulaşamadı. İnşallah da ulaşamayacaktır. Daha sonraki yıllarda sağ sol çatışılmalarında yine aynı sıkıntıları yaşadık" dedi.

        15 Temmuz darbe kalkışmasını da hatırlatan Vali Taşyapan, "15 Temmuz'da vatanımızı nasıl savunacağımız kadın erkek, genç yaşlı, korkmadan silahların ve tankların önüne nasıl atlayacağımız da hep beraber dosta düşmana gösterdik" dedi.

        Program İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından yapılan duanın ardından sona erdi. Programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kurum amirleri, askeri erkân, siyasiler, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

        (MD-ŞAK-Y)

        YRL

        - Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü

        (Fotoğraflı)

        Nihat Çavuşoğlu

        VAN (İHA) - 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Van'ın Erciş ilçesinde de tören düzenlendi.

        Tören kapsamında, Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtına Erciş Kaymakamlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Erciş Belediyesi çelenkleri konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, çelenk koyma töreni sona erdi. Törene ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Albay Murat Yalbır, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Geçeci, kurum ve daire amirleri, askeri erkan, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında asıl anma programının ise, 20 Mart 2017 Pazartesi günü Erciş Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerle yapılacağı kaydedildi.

        (NÇ-ŞAK-Y)

        YRL

        - Başkale de Kar yağışı altında Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Engin Ertürk

        VAN (İHA) - Van'ın Başkale ilçesinde, kar yağışı altında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir anma töreni düzenlendi.

        Başkale'de kar yağışı altında yapılan tören, 4. Hudut Tabur'unda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlarken, daha sonra taburda bulunan Şehitlik Abidesi'ne gül bırakılmasıyla devam etti.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından heyet 4. Hudut Taburundaki Mehmetçikle öğle yemeği yedi. Törene ilçe Kaymakamı ve Başkale Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk 6. Hudut Alay Komutan Yardımcısı Başkale Garnizon Komutanı Piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu, Cumhuriyet Savcısı Engin Karaman, İlçe Emniyet Müdürü Adil Tekin, kamu kurum amirleri katıldı.

        (EE-ŞAK-Y))

        YRL

        - Özalp'ta 18 Mart Çanakkale zaferini 102 yıl dönümü kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Nihat Özbay

        VAN (İHA) - Van Özalp ilçesinde 18 Mart Çanakkale zaferini 102 yıl dönümü yapılan etkinliklerle kutlandı.

        Kutlamalar Özalp Kaymakamlığı Önünde Atatürk Büstüne çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra Özalp Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat okulunda devam eden kutlamalara Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ferhat Vardar, Garnizon Komutanın Binbaşı Murat Ölçer, Jandarma Komutanı Binbaşı Cengiz Özel, Emniyet Amiri Cevdet Sunay Karatay, Ak Parti İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar, Milli Eğitim M. Salih Aksoy ve kurum amirleri ile şehit anneleri Bilber Baylak, Muhbet Güler ve vatandaşlar katıldı. Öğrencilerin tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ardından dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile Mollahasan Mahallesinde şehit edilen Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun ailesi protokol tarafında ziyaret edilerek Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar'ın aileye Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim vermesi ile son buldu.

        YRL

        - Saray'da 18 Mart Çanakkale zaferini 102 yıl dönümü kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Nihat Özbay

        VAN (İHA) - Van Saray ilçesinde 18 Mart Çanakkale zaferini 102 yıl dönümü yapılan etkinliklerle kutlandı.

        Program, Saray Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Programın ikinci bölümü ise Saray Belediyesi Düğün Salonunda devam etti. Etkinlik, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Konservatuarı bölümü tarafın verilen müzik şöleni ile son buldu. Yapılan kutlamalar Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Bayır, Ak Parti İlçe Başkanı Şeref Çevik kurum amirleri ve ilçe halkı katıldı.

        (NÖ-ŞAK-Y)

        18.03.2017 17:41:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler