Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Van-Çatak karayolu tek şeritten ulaşıma açıldı

        (Fotoğraflı)

        Gökhan Murat Göktürk

        VAN (İHA) - Van-Çatak karayoluna çığ düşmesi sonucu ilçeyle bağlantı kesilirken, ekiplerin 7 saatlik çalışması sonucu yol tek şeritten yalçına açıldı.

        Olay; bugün saat 14:00 sularında Van-Çatak karayolunda ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Elmacı Mahallesinde meydana gelmişti. Yolu tamamıyla kapatan çığ yaklaşık 500 metrelik alanı kapladı. Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü 111. Şube Şefliğine bağlı Görentaş Şantiye ekipleri olay yerine sevk edilirken, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asim Akgül, AK Parti İlçe Başkanı Tahsin Babur, olay yerine gelerek Çatak Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi ve karayolları ekiplerini çalışmaların yerinde inceledi.

        Konuyla ilgili açıkşama yapan Kaymakam Hacı Asım Akgül, yola inen çığın çok büyük olduğunu belirterek, yolun bir an önce açılması üzerine gerekli talimatları verdiğini söyledi. Büyükşehir ve Karayolları ortak çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Kaymakam Akgül, Çatak belediyesi olarak tüm iş makineleri ile yolun açılması için destek sunduklarını belirtti.

        Ekipler, yaklaşık 7 saatlik çalışmanın ardından yol, tek şeritten kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

        (GMG-ŞAK-Y)

        18.03.2017 22:01:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler