Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'Bir destanın türküsü Çanakkale' programı duygusal anlar yaşattı

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü ve Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan 'Bir Destanın Türküsü Çanakkale' programı, izleyenleri duygusal bir zaman yolculuğuna çıkardı.

        18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümü münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü ve Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan 'Bir Destanın Türküsü Çanakkale' programı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda düzenlendi. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği programı şef Hamit Gazigil yönetti. Orkestra Şube Müdürlüğü sanatçılarının solo ve koro halinde seslendirdiği türküler, dinleyenlere zaman duygusal anlar yaşattı.

        Şehir Tiyatrosu sanatçılarının okuduğu asker mektupları ise salonu dolduranları zaman yolculuğuna çıkarttı. 'Havada bulut yok', 'Çalın davulları', 'Aynalı çarşı', 'Benden selam olsun', 'İhtiyatlar silah çatmış', 'Eledim eledim', 'Bu vatan bizim' gibi destansı hikayelerin anlatıldığı türkülerin sahnelediği gecede, kimi zaman da coşku doruğa çıktı.

        Yaklaşık iki saat süren programın sonunda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Muhsin Özlükurt, destanı tekrar yaşatan sanatçılara teşekkür etti. Konuşma sonrasında Muhsin Özlükurt, Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nur Çakır tarafından şef Hamit Gazigil ve sanatçılara çiçek takdim edildi.

        (MA)

        19.03.2017 11:32:15 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler