Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Darıca şehidinin ismini mahalle konağında yaşatacak

        (Fotoğraflı)

        KOCAELİ (İHA) - Darıcalı Şehit Uzman Çavuş Murat Tevlim'in ismi verilen Kazım Karabekir Mahalle Konağı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

        Törene Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Garnizon Komutanı Erhan Yeşil, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde bir konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ilçede yapımı devam eden ve yapılması planlanan projelerle ilgili açıklamalar yaptı. Darıca'nın her yerini adeta bir şantiye alanına çevirdiklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Kazım Karabekir'de bugün şehidimizin adıyla bir mahalle konağının temelini atıyoruz. Şehitlerimizin adını ilelebet yaşatacağız. İlçemize hayırlı, uğurlu olsun. Bunun gibi ilçedeki diğer mahallelerde de konaklarımızı tamamlayarak hizmete açacağız. Darıca sahilimizdeki düzenlemelerin aynısını Bayramoğlu sahillerinde de gerçekleştiriyoruz Darıca sahilinden başlayan ve GOSB'a kadar devam edecek olan metro hükumetimiz ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla tamamlanıp vatandaşımızın hizmetine girecek. 2008 yılının başında ilk kazma vurulacak. Nene Hatun Mahallesi'nde bir kent parkı halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

        16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesi süreci de değerlendiren Başkan Karabacak, "Referandumda halkımız ya 'Evet' diyecek ya 'Hayır' diyecek. Burada rejim değişmiyor. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu cumhuriyet ve demokrasiden vazgeçmemiz mümkün değil. Burada sadece sistem değişikliği söz konusu. Başbakanlığımız olmayacak. Onun yerine Cumhurbaşkanımız tarafından bir yönetim sistemi hayata sokulacak. Herkesin bütün maddeleri iyice öğrenerek oyuna bu doğrultuda kullanması gerek" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından tüm protokol mensupları ve Şehit Uzman Çavuş Murat Tevlim'in babası ve oğlu ile birlikte temel atma butonuna basıldı. İçerisinde mahalle muhtarlığını da barındıracak olan Şehit Murat Tevlim Mahalle Konağı ayrıca çok amaçlı salon, aile sağlık merkezi, kütüphane, okuma salonu, kafe ve mescid gibi alanları da barındıracak.

        (GY-Y)

        19.03.2017 12:11:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler