Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadınlar matinesinde şehitler unutulmadı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediyesi Şehit P. Uzm. Çavuş Gürsel Demir Deneyimli Kafe'de mahalleli kadınların organize ettiği kadınlar matinesine katıldı.

        Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuç Açıkgöz ve mahalleli kadınların organize ettiği kadınlar matinesinde, yerel sanatçılar sahne aldı. Kadınlar, Çanakkale şehitlerini de unutmadı. Deneyimli kafede toplanan kadınlar, etkinliğe katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı büyük coşkuyla karşıladı. Kadınlarla tek tek el sıkışan Ataç, konuşmasında şunları söyledi:

        "Sizleri böyle bir arada görmek beni çok mutlu etti. Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yılında böyle bir etkinlik tertiplemeniz çok önemli. Çanakkale'ye yaklaşık 120 bin kadın götürdük. Orada işinin ehli rehberler eşliğinde, neler olup bittiğini yerinde öğrendiler. Allah'a çok şükür. Şehitlerimizin sayesinde bizler buradayız. O yüzden kıymetini iyi bilmek lazım. Verdiğimiz kararları kendimiz için değil, çocuklarımız için vereceğiz. Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz çok önemli. Geçenlerde gazetede okudum. Suudi Arabistan'da bir kadın dekan olmuş. Bizde ise, ilk kadın dekan 1954 yılında göreve geldi. Suudi Arabistan'da daha yeni oldu. Siz kadınların seçme ve seçilme hakkı 1934'te verildi. Gelişmiş ülke denilen İsviçreli kadınlar 1971'de bu hakkı kazandı. Atatürk'ün ne kadar ileri görüşlü olduğunun ve bu ulusu ne kadar çok sevdiğinin o kadar çok örneği var ki."

        Başkan Ataç'ın konuşmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.

        (MK-KÇ)

        19.03.2017 12:25:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler