Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Chor Anatolıa grubundan konser

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıldönümünde İsviçre'den gelen Chor Anatolia grubu, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde bir konser verdi.

        Fatih Büyüközcü'nün şefliğindeki Chor Anatolia grubu, İsviçre'de yaşayan vatandaşlardan oluşuyor. 18 Mart nedeniyle Tepebaşı'nın misafiri olan grup, Çanakkale Şehitlerini Anma etkinlikleri çerçevesinde, Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde türküler söylediler. Çanakkale, Eledim, Yemen, Allı Turnam, Hekimoğlu, Kızılcıklar Oldu mu, Ötme Bülbül gibi sevilen türküler başta olmak üzere birçok türküyü seslendiren koro, Muammer Sun'un eseri olan "Biz Atatürk Gençleriyiz" şarkısını da söyledi. Koro İzmir Marşı'nı söylerken salonda büyük coşku yaşandı. Serhat Köroğlu'nun okuduğu şiirler ise konsere renk kattı.

        Konsere katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç yaptığı konuşmada, "Vatan sevgisi, İsviçre'de yaşayan kardeşlerimizde ne kadar büyük, görüyoruz. Türkiye'de yaşayıp da kıymetini bilemeyen nice insanlar varken, siz Chor Anatolia Grubu'nun böylesine bir başarıya imza atmanız çok önemli. Çanakkale Zaferi'nin asla unutmamamız gerekir. Benim adım Ahmet ise, belediye başkanıysam, o şehitlerin sayesinde, Mustafa Kemal'in sayesindedir" dedi.

        Koro Şefi Fatih Büyüközcü de Başkan Ataç'a teşekkür ederek, misafirperverlikleri için tüm Tepebaşı Belediyesi personeline teşekkür etti. Başkan Ataç, koroya katılarak İzmir Marşı'nı koroyla birlikte söyledi.

        (MK-KÇ)

        19.03.2017 12:28:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler