Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fevzi Çakmak Belde Evi'nde kütüphane açıldı

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Tepebaşı Belediyesi'nin ilk belde evi olan Fevzi Çakmak Belde Evi'nde, Soroptimist İş ve Meslek Kadınları Derneği Eskişehir Şubesi'nin katkılarıyla kütüphane açıldı.

        Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Soroptimist İş ve Meslek Kadınları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Gönül Ketenci'nin ve Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Ayşe Çıraklı'nın katıldığı açılış töreninde onlarca çocuk, kütüphanenin açılmasını sabırsızlıkla bekledi.

        Açılış öncesinde konuşan Gönül Ketenci, "Biz iş ve meslek kadınları derneğiyiz. Her meslekten bir büyüğümüz var. Tepebaşı Belediye başkanımızla konuştuk. İşte bugün buradayız. Siz kadınlara, çocuklarımıza, Atatürk'ün yolunda ilerlemek adına hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

        Başkan Ataç ise, Ketenci'ye teşekkür ederek, "Bu mekan bizim için çok kıymetli. Çünkü bizim ilk belde evimiz. Yıl 2001 idi. Burayı açtığımızda, bu kütüphanenin olduğu yer aşeviydi. Şimdi ise, 30 tane belde evimiz oldu ve binlerce kadın hizmet alıyor. İnsanlar yaşamak için karınlarını doyururlar. Ama bir de gönlümüzü ve kafamızı doldurmamız gerek. Bu da kitaplarla olur. Bu şekilde gerçekten yararlı insan oluruz. Sayın Gönül Ketenci bir cumhuriyet kadınıdır. Çocuklarımız bu kütüphaneden faydalanması çok önemli. Senfoni Orkestrası Avrupa'dan bir festival için davet aldı. Çocuklarımız Brüksel'e gidecek. Yakında havuza giden çocuklarımızdan şampiyonlar çıkacak. Ama önce yüzmeyi öğrenecekler. Ağızlarında çürük dişleri olmaması gerek. 4 senede 30 bin çocuğun diş tedavisi bitti. Kimse 1 kuruş para ödemedi, ödemeyecek de. Bu kütüphanenin açılmasında emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kütüphaneyi daha güzel hale getireceğiz, yeter ki sizler kitap okuyun" dedi.

        Başkan Ataç'ın ardından konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, "Siz anneler bilirsiniz ki en iyi yatırım binaya, sokağa değil; çocuğa yapılan yatırımdır. Sevgili başkanım ilk belde evini buraya açmış. Buraya yapılan ilk yatırımı Başkanımız Ahmet Ataç yapmış. İnsana yatırım en zorudur. Çocuğun yetişmesini en iyi siz bilirsiniz" dedi.

        Konuşmaların ardından Başkan Ataç, Gönül Ketenci'ye katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Ataç, Milletvekili Çakırözer, Soroptimist İş ve Meslek Kadınları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Gönül Ketenci ve çocuklar kütüphanenin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdiler.

        (MK-KÇ)

        19.03.2017 12:44:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler