Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydoğan güven tazeledi

        (Fotoğraflı)

        Hakkı Ovatman

        BURSA (İHA) -Mudanya Meyve Üreticileri Birliği 2017 yılı olağan Genel Kurulunu birlik bürosunda gerçekleştirerek Fazlı Aydoğan'ı 4 yıllığına yeniden göreve getirdi.

        800 üyesi olan Mudanya Meyve Üreticileri Birliği'nin kongresi yoğun katılımla gerçekleşirken, Divan Başkanlığına Meyve Üreticileri Genel Başkanı Alaettin Gülal seçildi. Faaliyet raporu ve denetim kurulu raporları okunarak ibra edildi. 2016 yılı kesin hesapları ve 2017 yılı tahmini bütçeleri görüşülerek kabul edildi. Yönetim ve denetim kurulları seçimlerinde tek liste olduğundan açık oylama yapılarak seçim gerçekleştirildi.

        Hazırlanan slayt gösterisinde birliğin faaliyetleri hakkında bilgiler verilirken, Başkan Kara incire değinerek, üreticilerin ürünü yetiştirmek için yaptığı masrafı karşılayamadığına değindi. Aydoğan, kendi projeleri olan 2 bin tonluk soğuk hava deposu ihtiyacını belirterek, "Hedefimiz Mudanya'mıza 2 bin tonluk soğuk hava deposu kazandırmaktır. Bunun için destek arayışlarımız sürmektedir. Projemiz hazır yer ve destek bekliyoruz. Düşüncemiz yöremizin en nadide ürünü olan incirin sadece taze tüketilen bir ürün olmanın dışında reçel, pekmez gibi yan ürünlere dönüştürülmesi ve ekonomimize kazandırılmasıdır. Bunun için paketleme dahil imalathaneleri oluşturmanın yollarını araştırıyoruz. Mudanya'mızda sadece üreticilerimizin tezgah açtığı üretici pazarlarımıza yenileri eklenmeye devam ediyor" dedi.

        Genel Kurul sonrası yönetim, Fazlı Aydoğan, Mesut Uçar, Necdet Kocabıyık, Emin Karabulut, Mustafa Esen, Hüseyin Yılmazoğlu, Necdet Mecit, Av. İbrahim Turan, Orhan Kaynar, Fevzi Aydın'dan oluştu.

        (SD-MA)

        19.03.2017 13:51:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler