Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çavuşoğlu: "Anayasada öncelik yasamayı, yürütmeyi halkın seçmesi"

        (Fotoğraflı)

        Hurşit Topal

        BURSA (İHA) - AK Parti Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, anayasada önceliğin yasamayı ve yürütmeyi halkın seçmesi olacağını belirterek, "Bu sistemler gökten zembille inmedi. Bizler araştırarak, uygulamalara bakarak düzenleme yaptık. Sandıkla her şeyi belirleyeceğiz" dedi.

        AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Gemlik İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltı programı kapsamında, Gemlik'te bulunan muhtarlarla bir araya geldi. Çavuşoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Bizim bu anayasada önceliğimiz yasamayı da, yürütmeyi de halkın seçmesi olacaktır. Biz bu durumu arabaya benzetiyoruz. Sürücü kurslarında eğitim araçları vardır. Direksiyon sizdedir ama yan tarafta da fren ve diğer aparatlar olduğundan, araç asla tam anlamda sizin kontrolünüzde olmaz. Biz hem yasama, hem yürütmeyi halkın oylamasına sunarak, güvenoyunu da halkın vermesini sağlayacağız. Yeni anayasa daha fazla halktan yanadır" diye konuştu.

        16 Nisan'da anayasa değişikliği için sandığa gidileceğini dile getiren Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyetinde ve öncesinde çeşitli anayasalarımız oldu. 1924 Anayasasında olan 'Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir' sözüne ilaveten, milletin hakimiyetini koruma görevini de meclise vermişti. 1961 Anayasası ise milletin kazanılmış haklarını, farklı kurumlara dağıttı. Biz 1924 Anayasasında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu yönetimine dönmeyi hedefliyoruz. Ülkemiz yoğun bir saldırı altında. Aynı zamanda da çok zaman kaybetti. Bizim hızlı yükselmemiz, verimli sonuçlar almamız gerekiyor. Bu nedenle, önümüzdeki vesayet engelini kaldırmak zorundayız. Bu sistemler gökten zembille inmedi. Bizler araştırarak, uygulamalara bakarak düzenleme yaptık. Sandıkla her şeyi belirleyeceğiz. Bu ülkenin rejimi 1922'de değişti. Bundan sonra rejim değil yönetim değişir. Kimsenin yeniden saltanat istediği yok" dedi.

        (SD-MA)

        19.03.2017 14:10:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler