Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat POMEM'de bin 100 öğrenci mezun oldu

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Bahadır Muhlis Gökgül

        YOZGAT (İHA) - Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) 4 aylık eğitimi tamamlayan bin 100 polis adayı için mezuniyet töreni düzenlendi.

        Törende konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Türkiye'de eğitimle her şeyin daha ileriye gittiğini ifade ederek, "Ben polis okulunun törenine 3 kez katıldım. Türkiye'de eğitimle her şey daha ileriye gidiyor. Üniversite mezunu bu polislerimiz, halkın güvenini sağlamada önemli bir işlevleri olacak. Mezun olan polislerin sadece güven sağlamak değil aynı zamanda güzel sanatlardan, müzikten, resimden anlarlar aynı zamanda devletin gücünü de suçluya gösterecek şekilde eğitildiler" dedi.

        Yozgat POMEM olarak bin 100 vatan evladını mezun etmenin haklı gururunu yaşadıklarını dile getiren POMEM Müdürü Şaban Kütükoğlu ise Yozgat POMEM'in 1997 yılında kurulduğunu anımsatarak,"Okulumuz kurulduğu yıldan bu yana emniyet teşkilatına sayıları 10 binleri bulan ülkesinin bölünmez bütünlüğüne inanan, gözünü kırpmadan, ülkesi, için, bayrağı için, devleti için şehit olan polis memurları yetiştirmiştir. Türküye Cumhuriyeti var olduğu sürece de yetiştirecektir" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından dereceye giren 10 öğrenciye ödülleri verildi. Daha sonra 4 aylık eğitimlerini tamamlayan bin 100 polis adayı yemin ederek diplomalarını aldı. Yemin sonrası öğrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Ailelerde çocuklarının sevincine ortak olurken törende duygusal anlar yaşandı.

        (BMG-UY-

        19.03.2017 14:37:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler