Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit aileleri ve gazilerden eğitime bilgisayarlı destek

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Turgutlu Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğinin İhsan Erturgut Ortaokulu'na bağışta bulunduğu bilgisayarların teslim törenine katıldı.

        İhsan Erturgut Ortaokulunda düzenlenen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Ahmetli Kaymakamı Mehmet Emre Canpolat, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İrtibat Sorumlusu Gazi Üstteğmen Turgut Gürkaş, daire amirleri ile okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.

        Açılışta bir konuşma yapan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İrtibat Sorumlusu Gazi Üstteğmen Turgut Gürkaş, "Ülkemizin daha aydın daha çağdaş bir seviyeye taşıyacak olan bu çocuklarımızın ilgiye, bilgiye daha kısa sürede ulaşmasını sağlamak amacıyla bizler şehit aileleri ve gaziler olarak bu fidanlara verilecek can suyuna bir nebze destek olmak istedik. Ayrıca sadece bu okulumuz değil İzzettin Ortaokulu ve Dağmarmara Niyazi Üzmez Ortaokulu'na da bilgisayar desteğinde bulunarak toplam 16 adet bilgisayarımızı teslim ettik. Her bilgisayara şehit düşen evlatlarımızın isimlerini verdik. Çocuklarımıza ve okulumuza hayırlı olsun" dedi.

        Vali Mustafa Hakan Güvençer ise, "Çok özel günde müstesna bir ilçede müstesna insanlarla birlikteyiz. Çok özel bir bahtiyarlığa sahip olan şehit ailelerimizi ve gazilerimizi de kıymetle anıyor ellerinden öpüyorum. Bizler sizlerden gerçek mana da kuvvet alıyoruz. Lafın gelişi değil kelimesi kelimesine çok müstesna insanlarsınız. Rabbim bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Memleket meselesini dert edinmişsiniz edinmekle kalmayıp taşın altına elinizi koymuşsunuz. Sizlerinde belirttiği gibi 3 ayrı okulda toplam 16 adet bilgisayarı bağışlamışsınız. Sayının hiç önemi yok. Sorumluluk duygusuyla dernek tüzel kişiliği altında bir araya gelerek çocuklarımıza böyle bir laboratuvar kazandırdığınız için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize okulumuza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

        Vali Güvençer ve beraberindeki heyet daha sonra okulu gezerek öğrenciler ile sohbet etti ardından okulunun hatıra defterini imzaladı.

        (SC-Y)

        19.03.2017 15:01:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler