Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Altay ve Milletvekili Erdoğan gençlerle buluştu

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Genç Kürsü-Asımın Nesli Projesi" programında Ereğli, Seydişehir, Beyşehir, Cihanbeyli, Kulu ve Karapınar'dan gelen gençlerle buluştu.

        Bir otelde gerçekleşen programa AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik, AK Parti Karatay Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Zeren, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri, farklı ilçelerden AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ve çok sayıda genç katıldı.

        Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Ne zaman genç arkadaşlarla bir araya gelsek onların enerjileri bize geçiyor. 'Asımın Nesli Projesi' siz genç arkadaşlarımız için önemli bir program. Farklı ilçelerden genç arkadaşlarımız bir araya geliyor, kaynaşıyor ve size farklı bir vizyon sunuyor. İnşallah burada elde ettiğiniz kazanımlar ileride size önemli katkılar sağlayacak. AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

        "Başarılı olmanın temel sırlarından biri, sosyal çevre"

        Farklı ilçelerden gelen genç arkadaşlarımızın kaynaşması ve yeni arkadaşlıklar kurması için bu tip programlar önemli bir fırsat diyen Başkan Altay, "Hayatta başarılı olmanın temel sırlarından biri de oluşturacağınız sosyal çevredir. Çok başarılı okullarda okuyabilirsiniz, kendinizi çok iyi yetiştirebilirsiniz ama bir sosyal çevreye aidiyetiniz yoksa kendinizi ifade etmeniz ve başarılı olmanız çok zor. Onun için burada farklı ilçelerden arkadaşlarla tanışmayı mutlaka bir hedef olarak belirleyin" diye konuştu.

        "Ümmetin bizden beklentisi yüksek"

        Ganalı bir imamın 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı referandumu ile ilgili bir videosunu gençlerle paylaşan Başkan Altay, "Ümmetin bizden beklentisi var. Çalışmak, sadece kendi adımıza, ailelerimize olan borcumuz değil bu ümmete olan borcumuzdur. Bizden beklentisi olan insanları mahcup etmemek için çok gayret etmemiz, çok çalışmamız gerekiyor. Bu sadece bu insanlara yardım etmek adına değil, bu insanların sesini duyurmak adına da çok önemli. Birilerin çıkıp bu düzenin artık böyle gitmeyeceğini ifade etmesi gerekiyor. Bunu yapacak, bu güce sahip bir ülkemiz var" şeklinde konuştu.

        "Gelecek için büyük ve güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacımız var"

        Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişin temel nedeni büyük ve güçlü Türkiye olduğunu vurgulayan Başkan Altay, "Siyaset yaptığımız dönem, çok güçlü bir liderin siyaset yaptığı döneme denk geldi. Bu açıdan kendimizi şanslı addediyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan başladığımızda Başbakanımızdı ve şimdi Cumhurbaşkanımız. Onun himayesinde birçok zorluğu aşmayı başardık. Sizin önünüzde çok uzun bir gelecek var. Bu gelecek için büyük ve güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacımız var. Bunun yolu da mutlaka ve mutlaka siyasi istikrarı sağlamak, güçlü liderler ortaya çıkarabilmek. Hırsla bizim düşmemizi bekleyen büyük topluluklar var. Eğer tökezlersek sonucunu hayal edemeyiz ama ümmetin bizim etrafımızda toplanacağını herkes gördü. Dimdik ayakta durmalıyız" dedi.

        "Türkiye'nin en önemli gücü gençliği"

        16 Nisan referandumunun bir parti seçimi olmadığını da kaydeden Başkan Altay, "Cumhurbaşkanlığı referandumu bir gelecek seçimi. Onun için sizlerin daha çok çalışması gerekiyor. Sizlerin sorumluluğu bizden daha fazla. Çünkü sizin önünüzde daha uzun bir gelecek var. Bu geleceğe sahip çıkmak adına sizlerden büyük bir gayret bekliyoruz. 16 Nisan akşamı inşallah zaferi hep birlikte kutlayacağız. 17 Nisan sabahında da yeni bir Türkiye'ye, yeni bir dünyaya uyanacağız. Türkiye'nin en önemli gücü gençliği, çok hızlı bir büyüme içerisindeyiz. Sadece Selçuklu'da ilk kez oy kullanacak kişi sayısı 15 bin. Bizim bu sayıya tek tek ulaşma imkanımız yok. O yüzden bu konuda kendinizi görevli kabul edin, bu programlarda elde ettiğiniz kazanımları mutlaka diğer arkadaşlarla paylaşın. Bu sizlerden önemle rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        "Çağ kapatıp çağ açan gençlerin torunlarıyız"

        Cumhurbaşkanlığı sistemi ve 18 maddelik anayasa değişikliği hakkında katılımcılara bilgilendirme yapan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan ise, anayasa paketinin hazırlanma sürecini ve değişen maddeleri tek tek nedenleriyle açıkladı. Seçilme yaşının 18'e indirilmesine yapılan itirazlara da değinen Milletvekili Erdoğan, "Muhalefetin bu konuda yaptığı eleştirileri anlamakta güçlük çekiyorum. 2 yıl öncesine kadar seçilme yaşını 18'e indirelim diyen onlardı. Şimdi sahalara çıkıp efendim bu böyle olur mu diyorlar. Evet bal gibi olur. Biz atalarımızı biliyoruz ki, biz 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih'in torunlarıyız. Biz sizlere güveniyoruz ve çağ kapatıp çağ açacak gençlerin aranızda olduğunun bilincindeyiz. 15 Temmuz'u hatırlayalım yeniden. İlk önce sokağa fırlayanlar kimlerdi, sizlerdiniz. Eline al bayrağımızı alıp köprüye koşan kimlerdi, sizlerdiniz. Elinde bayraklarla 15 yaşında şehit olanlar gençlerimizdi. Dolayısıyla sizler bunu çoktan hak ettiniz" diye konuştu.

        "Temsili tabana yayacağız"

        Milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmasına yapılan itirazlara da cevap veren Milletvekili Erdoğan, "Batı Avrupa ülkelerinde bir milletvekiline düşen vatandaş sayısı 50 bin ile 20 bin civarında değişiyor. Bizde ise bu sayı yaklaşık 150 bin. Türkiye ile AB ülkelerini karşılaştırdığımızda parlamenter başına düşen nüfus ve seçmen sayısı Türkiye'de neredeyse 2-3 katı. Seçmenin milletvekiline daha kolay ulaşması ve sorunlarını aktarabilmesi açısından bu oranın düşürülmesi gerekir. Bu düzenleme ile temsili tabana yaymayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

        (BG-FM-Y)

        19.03.2017 16:17:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler