Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Tok Almanya'ya ateş püskürdü

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Almanya'nın Frankfurt kentinde Nevruz kutlamaları bahanesiyle ellerinde teröristbaşı Abdullah Öcalan ve PKK'yı simgeleyen bez parçaları ile yürüyüş yapan gruba izin veren Almanya'ya ateş püskürdü.

        Başkan Erdoğan Tok yaptığı açıklamada, "Türk yetkililerin toplantı ve miting yapmasını engelleyen, bakanlarımıza büyük saygısızlık yapan ve gurbetçilerimizin üzerine köpeklerle saldıran Avrupa ve Almanya PKK'nın eylem ve mitinglerine destek vererek ikiyüzlü tavrını bir kez daha ortaya serdi. Almanya'nın Nevruz'u bahane ederek PKK propagandası yapan terör yandaşlarına imkan tanıması, ikiyüzlü tavrı çifte standarttır. Türkiye'ye karşı yapılan çirkin davranış, Almanya'nın maskesini yeniden düşürmüştür. Demokrasinin beşiği denilen Avrupa'nın ülkemize takındığı bu tavır, referanduma sayılı günler kala 'hayır' propagandasının yanında yer alması, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yapılmasına müsaade etmesi ne kadar doğru yolda olduğumuzu göstermektedir. Adolf Hitler'in ırkçı yönetimini Merkel'in model alması kimin diktatör olduğuna, kimin özgürlükleri ve demokrasiyi ayaklar altına aldığına milletimiz şahit olmaktadır. Nevruz kutlamaları bahanesiyle PKK ile aynı safta olan Almanya Frankfurt'ta yasağa rağmen ellerinde Abdullah Öcalan posterleri ve PKK terör örgütünün propagandasının yapılmasına izin verilmesinin Türk düşmanlığının ve ırkçı tavırlarının ispatıdır. Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin bu tutumu kendi iç dünyalarını ve gerçek yüzlerini ortaya çıkartmıştır" dedi.

        Yeniden diriliş ve yükseliş için "evet" denilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Tok, "Ülkemizin, milletimizin ve çocuklarımın geleceği için, yeniden diriliş ve yükseliş için 'evet' demeliyiz. Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yükselişini sürdürecek ve 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyecektir" diye konuştu.

        (MAY-Y)

        19.03.2017 16:19:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler