Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Farklı ülkelerden öğrenciler Kardeşlik Günü'nde buluştu

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Arap Öğrenciler Birliği tarafından "Kardeşlik Günü" etkinliği düzenlendi.

        Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen programda 20 Arap ülkesinden 300 öğrenci bir araya geldi. Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, kardeşliğin önemine vurgu yaparak, "Çanakkale işte burası. Bu salondaki ülkelerin insanları Çanakkale'de şehit olmuşlar. 102 yıl sonra baktığımızda beraber olduklarımız ve karşı olduklarımız yine aynı yerdeler. O gün Allah'ın yardımıyla düşmanları def ettik. Aynı şekilde bir olursak bugün de aynı zaferleri Allah'ın izniyle kazanırız" dedi.

        Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, "Bugüne kadar hep birbirimizi başkalarından dinledik. Onlar bizi nasıl anlatıyorlarsa o kaynaklardan beslendik. Ne zaman ki bir araya geldik, konuşmaya başladık, tanımaya başladık, aradaki sorunlar azalmaya başladı. Onun için Türkiye'de bulunmanız bizim için önemli bir nimet" diye konuştu.

        Programda öğrenciler Türkçe olarak şiir okurken yöresel kıyafetleri ile tiyatro gösterisi sundu.

        (BG-FM-Y)

        19.03.2017 16:36:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler