Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mersinli: "Manisa'dan çok güçlü bir 'Evet' çıkacak"

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, 16 Nisan Halk oylaması çalışmaları kapsamında Alaşehir, Salihli ve Turgutlu'yu ziyaret etti. İl Başkanı Mersinli, "Manisa'dan Türkiye ortalaması üzerinden bir evet çıkacağını ümit ediyoruz" dedi.

        AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli 16 Nisan halk oylamasına sayılı günler kala tüm teşkilatıyla birlikte sahalarda çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Mersinli Alaşehir, Salihli ve Turgutlu ilçesine giderek sivil toplum kuruluşlarıyla, belediye başkanlarıyla ve vatandaşlarla temaslarda bulundu. Başkan Mersinli'ye ziyaretleri sırasında ilçe başkanları, il başkan yardımcıları, kadın kolları, gençlik kolları ve vatandaşlar eşlik etti.

        "Güçlü Türkiye için yeni sistem"

        Yaptığı ziyaretler sonrası açıklamada bulunan Başkan Mersinli, "Güçlü Türkiye için, yeni sistem oldukça önemli bir yere sahip. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizin ilk dönüm noktası 16 Nisan günü yapılacak olan halk oylamasıyla gerçekleşecektir. 1982'den bu yana darbe anayasası ile yönetilen Türkiye artık rahat bir nefes alacaktır. Türkiye geçtiğimiz 15 yıl içerisinde AK Parti hükümetiyle büyüyerek, güçlenerek hedeflerine koşmaya başladı. Türkiye'yi büyütürken ve güçlendirirken 1982 darbe anayasası ile yönettik. Bu durum büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin önündeki en büyük engellerden birisiydi. Vesayeti, çift başlılığı, Türkiye'nin önünü tıkayan koalisyonları ortadan kaldırmak adına yeni bir anayasa taslağı hazırlandı. Anayasanın 18 maddesinde yapılan değişiklikler TBMM'den geçti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Cumhurbaşkanımızın onayı sonrasında da Anayasada yapılacak değişiklikler millete sorulacak. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak Anayasa halk oylaması, Türkiye'nin önünü açacak ve hedeflerimize daha emin adımlarla ilerlememize yardımcı olacak." dedi.

        "Avrupa 'Evet'e karşı çıkıyorsa doğru yoldayız demektir"

        "Hepinizin bildiği üzere Avrupa, 16 Nisan'daki halk oylamasına 'Evet' oyu verilmesine karşı çıkıyor." diyen Mersinli, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın dile getirdiği gibi Avrupa 'Evet'e karşı çıkıyorsa demek ki biz doğru yoldayız. Büyük Türkiye yolundan artık dönüş yoktur. Eğer dünyada sözü geçen bir ülke olmak istiyorsak ilk şart siyasi istikrardır. Siyasi istikrar yakalandığında Türkiye'nin neler başarabileceğini son 15 yılda tüm dünya gördü. Bunu bundan sonrasına da taşımak için 16 Nisan'da tüm Türkiye'yi 'Evet' çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

        Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin şahısların değil memleket meselesi olduğunu belirten Başkan Mersinli, yeni sistemde istikrar, güven, güçlü meclis ve güçlü bir yönetim olduğunu anlatarak, "16 Nisan'dan sonra daha fazla hizmet üreteceğiz. Güçlü yarınlar için, Türkiye yoluna daha emin adımlarla devam edecek." dedi.

        "Alaşehir, Turgutlu ve Salihli de Evet diyor"

        AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli açıklamasını şöyle tamamladı: "Bugün yapmış olduğumuz ziyaretlerimiz çok verimli geçti. Vatandaşlarımıza yeni anayasayı anlattık. Kafalarındaki soru işaretlerini cevaplandırdık. Alaşehir, Turgutlu ve Salihli ilçelerimiz güçlü yarınlarımız, güçlü Türkiye'nin güçlü geleceği için 'Evet' diyor."

        (SC-Y)

        19.03.2017 17:39:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler