Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Abdullah Erin'den merkez köy muhtarlarına ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ve Kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile birlikte merkez köy muhtarlarını ziyaret ederek kırsal kesimin problemlerini dinledi.

        Adıyaman Adliyesi karşısında bulunan merkez köy muhtarları derneğine gelişinde Vali Abdullah Erin ve beraberindeki kurum amirlerini, Dernek Başkanı Şevket Alagöz ve köy muhtarlarından oluşan 25 kişilik bir heyet karşıladı. Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette Vali Abdullah Erin ve kurum amirlerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Şevket Alagöz, "Sayın Valimiz Abdullah Erin, Adıyaman'da göreve başladığı günden beri yoğun bir çalışma temposu uygulayarak, gecesini gündüze katıp, en ücra köyleri dahi ziyaret edip problemlerini ve varsa sıkıntılarını çözmek için yoğun gayret sarf etmektedir. Kırsal kesimin sorunlarının çözümü noktasında gösterdiği üstün performanstan dolayı kendilerine köy muhtarları olarak teşekkür ediyoruz" dedi.

        Köy muhtarlarıyla bir araya gelerek kırsal kesime yönelik yapılması beklenen çalışmalarla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Vali Abdullah Erin ise, "Demokrasinin mihenk taşını oluşturan muhtarlarımız aynı zamanda görev yaptıkları yerlerde Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil etmektedir. Muhtarlarımız sayesinde kırsal kesimdeki tüm olumlu ve olumsuz gelişmelerden haberdar oluyoruz. Bizler devletin temsilcileri olarak kırsal kesimin sorunlarının çözümü noktasında yoğun gayret sarf ediyoruz. İl Özel İdaresi, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ve cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma projesi olan KÖYDES Projeleri kapsamında bugüne kadar kırsal kesime yönelik çok önemli yatırımların yapıldığını görüyoruz. Köylerimizin daha yaşanılabilir bir hale getirmek amacıyla hükumetimiz tarafından köylerimizin alt ve üst yapı sorunlarının çözümü için bu yıl ilimize 25 Milyon TL'lik bir ödenek sağlanmıştır. Daha önceki yıllara oranla KÖYDES ödeneğini üç katına çıkartan sayın başbakanımıza, hükumetimiz ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Gelen bu ödeneklerle kırsal kesime yönelik yatırımları artıracağımız gibi sorunların çözümünü hızlandırıp, muhtarlarımızın karşılaştıkları problemleri de önümüzdeki süreçte azaltmış olacağız. Göreve geldiğim günden bu yana kırsal kesimin sorunlarının yerinden tespiti, bu sorunların çözülmesi ve köylülerimizle hasbihal etmek için daire müdürü arkadaşlarımızla sık sık köylerimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerle köylerimizden gelen talepleri alıp, yapılabileceklerin hemen talimatını veriyoruz. Diğer problemleri de planlayıp, zaman içerisinde çözebilmenin gayretinde olacağız. Önümüzdeki günlerde köylerimize yönelik ziyaretlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde çözülemeyecek hiçbir şey yoktur. Yeter ki gönül birlikteliğimiz olsun. Çok şükür devletimiz çok güçlü. Önceki dönemlerle kıyaslanmayacak kadar paramız var. Önümüzdeki dönemde yapacağımız hizmetlerden bir tanesi de gelen bu ödeneklerle grup köy yollarını beton asfalt yapmaktır" diye konuştu.

        Gerçekleşen ziyarette köy muhtarları kırsal kesimde karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları kurum amirlerine yönelterek problemlerini dile getirdi. Kurum amirleri de kırsal kesimde yaşanan problemlerin gereğini yapmak üzere tek tek not aldı.

        (CK-SD-Y)

        19.03.2017 17:53:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler