Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Erin, büyük zaferin 102. yıl dönümünde gençlerle buluştu

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Valisi Abdullah Erin, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezinin ev sahipliğinde düzenlenen programda Adıyaman'daki gençlerle buluştu.

        Vali Erin, Gençlik Merkezinde ilk olarak gençlerle birlikte "Çanakkale'nin bilinmeyenleri" adlı sergiyi gezerek, sergide yer alan fotoğrafları inceledi. Vali Abdullah Erin daha sonra, Gençlik Merkezinde oluşturulan şark odasında "Gençler gazileriyle buluşuyor" projesi kapsamında Kıbrıs Gazileri ve gençlerle bir araya geldi.

        Gerçekleşen programda gençler tarafından vatan şiirleri okunurken, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı ve 1974 Kıbrıs Gazisi Ahmet Okutan ise, gençlere Kıbrıs Barış Harekatı ve o dönem savaşı yaşayan biri olarak anı ve tecrübelerini anlattı. Gençlerle sohbet eden Vali Abdullah Erin ise, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıld önümü dolayısıyla gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi yetiştirebilirsek, onları iyi donatabilirsek, onları araştıran, sorgulayan, dünya meselelerini takip eden, tartışan, teknolojiyi gerektiği kadar kullanabilen gençler haline getirebilirsek dünyada bileğimizi bükecek hiçbir güç yoktur. Bir milleti millet yapan temel değerlerin başında milli ve manevi değerleri ile genç nüfusu gelmektedir. Gençlerimizden de beklentimiz teknolojiye ve maddeye esir olmaları değil, teknolojiyi ve maddeyi esir almalarıdır. Türkiye yüzde 60 oranında genç ve pırıl pırıl bir nüfusa sahiptir. Gençlerimiz bu nasihat ve öğütleri dikkate almaz ve kafasının dikine giderse geleceğimiz ve gelecek nesillerimiz tehlikede olur. Bir taraftan yaşlanmış bir batı uygarlığı var. Öbür taraftan da gencecik, pırıl pırıl milli ve manevi değerleri de bünyesinde barındıran bir gençliğimiz var. Bizim gençlerimiz batının değerlerine, özentilerine ve yaşam tarzına kendini kaptırmamalıdır. Gencimizin önüne sağlam bir örnek koyamazsak, hatta medya basın yoluyla kötü örnekler koyarsak, tarihimizi süsleyen milli kahramanları değil de, kokuşmuş batı kültürünün sahte kahramanlarını gencimize örnek olarak sunarsak, o gençten millet, toplum ve devlet adına olumlu bir netice alamayız. Halbuki, bizim tarihimiz nice gerçek kahramanlarla doludur. Bizim zenginliklerle dolu bir tarihimiz var. Gençlerimiz de zengin bir medeniyetin varisleridir. Gençlerimize vatan ve bayrak sevgisi, birlik ve beraberlik şuuru ile tarih şuuru kazandırmalıyız" dedi.

        Program sonunda Vali Abdullah Erin, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Gençlik Merkezinde düzenlenen Programa Vali Abdullah Erin'in yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Kıbrıs Gazileri ve gençler katıldı.

        (CK-SD-Y)

        19.03.2017 18:09:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler