Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tatvanlı kadınlardan Hollanda'ya tepki

        (Fotoğraflı)

        Hakan Okay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir araya gelen kadınlar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik Hollanda'nın uyguladığı engelleme girişimine tepki gösterdiler.

        Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un eşi Melek Aksoy öncülüğünde Tatvan Yaşam Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar, Hollanda'nın uyguladığı engelleme girişimi ile ilgili açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla Hollanda'ya tepki gösterdiler. Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'un eşi Melek Aksoy, 15 Temmuz'da durdurdukları hainlerin efendilerine de dur demek üzere toplandıklarını söyledi. Türkiye'ye düşmanlık sergileyen Hollanda'nın, haçlı zihniyetinin tekrarından başka bir şey olmadığını dile getiren Aksoy, "Hollanda demokrasiye olan düşmanlığını açıkça ilan etmiştir. Bu demokrasi ve Türkiye düşmanlığının yeni olmadığının farkındayız. Ayrıca bu düşmanlığın ise sadece Türkiye ile sınırlı olmadığının da farkındayız. Hollanda'nın bu düşmanlığı yenilgi üzerine yenilgi tadan haçlı zihniyetinin tekrarından başka bir şey değildir. Hanım olan bir bakanımızın karşısına silahlı itleri dikecek kadar kabalaşmış, elçiliği ziyaret etmesine bile tahammül edemeyecek kadar barbarlaşmışlardır. Hollanda hükümetinin Türk bakanını engellemesi ve barışçıl göstericilere karşı güç kullanma kararı, Avrupa'da demokrasi için kara bir lekedir. Hollanda'da bulunan büyükelçiliğimiz önünde toplanan bir grup gurbetçi vatandaşımıza köpekleriyle saldırıp Türk vatandaşlarla hasbıhal etmesine bile tahammülü olmayan bu zihniyetin demokrasiden bahsetmesi tamamen gülünç bir vaka ve büyük bir talihsizliktir. Biz Nene Hatunların, Şerife Bacıların torunları olarak, bu asil milleti tanımayanlara kendimizi tanıtmak için yine meydanlardayız. Bizlere Osmanlı'yı unutturmaya çalışan batı henüz kendisi Osmanlı'yı unutmamış. Bin yıllık korkuları depreşmiş, Osmanlı torunu olan Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya Hanımefendiden korkacak kadar acizleşmişler. Avrupa'dan attıklarını düşündükleri bu milletin evlatları Hollanda sokaklarında onları şaşkına çevirmiştir. Unutmasınlar ki, bizi asla yıldıramazlar. Bu münasebetle başta Hollanda olmak üzere, Avrupa ülkelerinin buralarda yaşayan vatandaşlarımıza ve siyasetçilerimize karşı uyguladıkları antidemokratik, insan haklarına aykırı, adalet ile bağdaşmayan tutum, davranış ve uygulamalarından bir an önce vazgeçmeye davet ediyoruz. İnsanımıza ve siyasetçilerimize karşı sergilenen bu kabul edilemez ilkelliği ve gericiliği bizler Tatvanlı hanımlar olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

        (HO-MSA-Y)

        20.03.2017 09:00:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler