Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Derebucak'ta dağların delikleri, karla dolduruluyor

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Önses

        KONYA (İHA) - Konya'nın Derebucak ilçesindeki dağlarda bulunan doğal delikler, yaz döneminde yiyecek ve içeceklerde kullanılmak üzere karla dolduruluyor.

        Konya'nın Antalya sınırındaki Toroslar'ın bir kolu olan Kocadağ'ın bin 700 metre yüksekliğinde yer alan ilçe halkının 'Poyraz Karlığı' adını verdiği doğal deliğe, sıcak havalarda kullanılmak üzere etrafındaki karlar stok edildi. Bu yıl bölgede kar yağışının bol olması, etkinlikte katılımcıların da çalışmalarını kolaylaştırdı.

        Derebucak ilçe sakinleri, karların depolanması için dağdaki Poyraz karlığında bir araya geldi. Yaklaşık 20 metre derinliğindeki karlığa iki kişi yukarıdan atılan karları sıkıştırmak için inerken, vatandaşlar da testere ile keserek ve kürekler yardımıyla kar yığınlarını aşağıya boşalttı. Böylece karlık, çevresindeki tonlarca karla doldurulup üzeri kapatıldıktan sonra yaz mevsiminde değerlendirilmek üzere hazır hale getirildi. Derebucak'ta daha önceki etkinlik çerçevesinde Cula deliği kar yığınlarıyla doldurulmuştu.

        Dağdaki doğal deliklere depolanan karlar, yaz mevsiminde çuvallara doldurulup çıkarılıyor. Karlar, yöre halkı tarafından yaz sıcaklarında yemek organizasyonlarında kullanılıyor.

        (ARÖ-İP-Y)

        20.03.2017 09:52:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler