Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Menderes'te coşkulu Yörük şenliği

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Menderes ilçesinde, Karakuyu'da bu yıl üçüncü kez düzenlenen Yörük şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

        Menderes ilçesindeki Karakuyu'da, bu yıl üçüncü kez düzenlenen Yörük şenliği onlarca kişiyi bir araya getirdi. Menderes Belediyesi tarafından 3. Karakuyu Yörük Şenliği, Karakuyu'da özel hazırlanan alanda gerçekleşti. Yörük kültürün gelenek ve göreneklerinin yaşatıldığı etkinliğe AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da katıldı. Sabah geleneksel gelin alma töreni ile başlayan etkinlik, kortej yürüyüşüyle devam etti. Keşkek ikramlarının yapıldığı Karakuyu Yörük Şenliğinde, halk oyunları gösterileri de gerçekleştirildi. Selcan Kökçen Şahin de halk müziği konseriyle şenliğe renk kattı.

        Etkinlikte konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Yörük kültürünün önemine değinerek, "Bugün bir Yörük evladı, Menderes'in yiğit evladı, kardeşimiz Bülent Soylu Menderes'te güzel işlere imza atıyor. Menderes Yörük diyarıdır. Ben de bir Yörük evladı olarak söylüyorum Menderes Belediye Başkanımızla 7 gün 24 saat sizlere hizmet etmekten başka derdimiz yok; çünkü bu topraklarını insanları çok çekti. Benim Yörük kardeşlerim çok çekti; ama hiçbir zaman isyan etmedi. Hep devletine, milletine, bayrağına, vatanına sahip çıktı. İşte böyle başkanlar oldukça da onlar için çalışmalar gerçekleşecektir. Menderes hizmette çağ atlar durumda, unutulan ne varsa ihmal edilmiş ne varsa hepsi Bülent kardeşim sayesinde gerçekleşiyor" dedi.

        Türkiye'ye ayak oyunları yapanlarının bunu başaramayacağını dile getiren Kaya, "Şimdi Çanakkale'de olduğu gibi 7 düvel bize karşı bir olmuş durumda. Suriye'yi karıştırdılar, Irak'ı karıştırdılar, 15 Temmuz'da da Türkiye'yi karıştırmak istediler ama hep birlikte o hainlerin karşısında dimdik ayakta durduk. Bu milletin ferdi olarak Türkiye Cumhuriyet devletinin bakanlarını o sokaklara sokmayanlar, o hain PKK'nın temsilcilerini sokaklara sokmuşlar Öcalan'a özgürlük, referanduma hayır pankartlarıyla dolaştırıyorlar. Buna geçit verecek miyiz tabi ki de vermeyeceğiz. Şimdi dünyaya daha güçlü haykırmak için, güçlü Türkiye için 16 Nisan'da sistem değişikliğine gidiyoruz. Yeni sistem ile kazanan Türkiye olacak" ifade etti.

        Yörük kültürünü yaşatmak adına çalıştıklarını kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da şöyle konuştu:

        "Bir milletin temeli, Türk'ün yaşam biçimi olan yörük kültürünü önemsiyoruz. Etkinliklerimiz ile gelenek ve göreneklerimizi yeni nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz şenliğimiz her yıl daha da büyüyerek yoluna devam ediyor. Devlet hastanesi istediniz evet dedik, spor kompleksleri istediniz evet dedik, modern tesisler istediniz evet dedik, sosyal yaşam alanları istediniz evet dedik. Şimdi sıra hep birlikte 16 Nisan'da evet demeye geldi. 16 Nisan'da Menderes evet diyecek, Türkiye kazanacak."

        (HG-Y)

        20.03.2017 10:22:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler