Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırıkhan'da Şehit Aileleri Dayanışma Merkezi kuruldu

        (Fotoğraflı)

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde şehit ailelerinin bir araya gelmesi amacıyla kurulan Şehit Aileleri Dayanışma Merkezi törenle açıldı.

        Törende konuşan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Türk bayrağının göklerde dalgalanması ve ezan sesinin devam etmesi için şehit aileleri ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Bu merkezin sizleri bir araya getirmekten ziyade bu havayı yaşamak daha anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu memleket, bu dava, bu ezan sizlerin evlatları sayesinde, nasıl 250 bin Çanakkale şehidi bugün bizlerin nefes almasını sağlıyorsa, bizden sonraki gelecek nesillerin nefes almasını sağlayacak olmasına da sizin evlatlarınız, kardeşleriniz vesile oldular. Allah onlardan ve sizlerden razı olsun" dedi.

        Şehit ailelerinin evlerine düzenli olarak ziyaret gerçekleştirdiğini belirten Garnizon Komutanı Yarbay Süleyman Erdemir merkezin açılmasına vesile olan herkese teşekkür ettiğini ve sık sık merkezde şehit aileleriyle bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyeceğini belirtti.

        AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk ise 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin olduğu bir günde böyle bir merkezin açılmasının gurur verici olduğunu söyledi. Öntürk, "Bizim topraklarımız çok önemli topraklar, bu toprakların her milimetre karesinde şehitlerimizin kanı var. Bizden medet bekleyen coğrafyalar var, nasıl Çanakkale'de Şam'dan, Bağdat'tan, Halep'ten, Makedonya'dan Türk Cumhuriyetlerden bu toprakları kendinin ana vatanı gören tüm milletlerin orada bu ülkeyi bayrağı dalgalandırma mücadelesi veren insanlar bugün bizlerden medet bekliyorlar. Onun için bizlere çok iş düşüyor. Bizim çok gayretli çalışmamız gerekiyor, Allah bu ülkenin başından al bayrağımızı eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

        Şehit aileleriyle ziyaretlerinde onların istekleri ve sorunları olduğunu gözlemlediklerini belirten Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, "Hukuksal anlamda şehit ailelerimiz için bir dernek kuramadığımız için böyle bir merkez kurduk. Şehit ailelerimizin isteği üzerine daha önce yılda bir kez bir araya geliyorduk bunu daha sık gerçekleştirme kararı aldık. Bundan sonra 3 ayda bir düzenli olarak şehit ailelerimizle bir araya gelerek onların yaşadığı sorunları dinleyip çözeceğiz" dedi.

        (ELF-Y)

        20.03.2017 10:31:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler