Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Haylaz İbiş" çocukları çok güldürdü

        (Fotoğraflı)

        Fatma Savaş İnal

        BİLECİK (İHA) - Bozüyük Belediyesi tarafından hafta sonu tiyatro etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve çocuklar için sahnelenen "Haylaz İbiş" adlı çocuk tiyatrosu beğeni ile izlendi.

        Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi'nde 2 seans halinde yapılan tiyatro etkinliğinde "Haylaz İbiş" adlı tiyatro oyunu ücretsiz olarak sahnelendi. Çocuklar Duymasın dizisinde Çaycı Hüseyin karakterine can veren Alpaslan Özmol'un yer aldığı oyun; geleneksel Türk Tiyatro örneklerinden derleme olup çocuklara görgü kurallarını neşeli, eğlenceli bir biçimde öğretiyor. Ayrıca oyunda; İbiş ve Memiş'in yaptığı her türlü yanlışlıkların ve haylazlıkların görgü kurallarına uymadığı, okula gitmemenin cehalete neden olduğu, yalan söylenmemesi, büyüklere ve yaşlılara saygılı olunması gerektiğini anlatan oyun, hatalı davranışları İbiş ve Memiş üzerinden gösterip çocuklarla birlikte doğruyu bulmayı öğretiyor.

        Oyunu büyük bir keyifle izleyen minik tiyatro severler oyunu izlerken hem eğlenerek güzel vakit geçirdiler hem de faydalı bilgiler öğrendiler.

        (FSİ-MET-Y)

        20.03.2017 10:44:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler