Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kemalpaşa'da nefes kesen deve güreşleri

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, bölgeden 155 devenin katılımıyla yapılan Deve Güreşi Festivali onlarca kişiyi meydanda buluşturdu.

        Kemalpaşa Belediyesi tarafından Bağyurdu'nda gerçekleştirilen Deve Güreşi Festivali, binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 155 devenin katılımıyla yapılan festival renkli görüntülere sahne olurken, festivalde develer birbirlerini yenebilmek için kıyasıya mücadele etti. Katılımcılarda, güreşleri hayranlıkla izledi. Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, festival ile birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Uğurlu, "Biz bu festival ile birliğe, beraberliğe, dostluğa ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde yan yana gelmek, omuz omuza yürümek bir ve beraber olmayı amaçladık. Yörük kültürü, bizim medeniyetimiz ve özümüzdür. Deve güreşleri ise bu kültürün bir parçasıdır" dedi.

        Festivalde, dereceye giren develerin sahiplerine de kupa ve hediye takdimi yapıl

        (HG-Y)

        20.03.2017 10:59:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler