Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nevruz Bayramı coşkuyla kutlanacak

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Bolluğu, bereketi ve baharı müjdeleyen Nevruz Bayramı, yarın saat 09.30'da Topkapı Kültür Parkı'nda kutlanıyor.

        Baharı müjdeleyen Nevruz çiçeği, kar altından kuşandığı güzelliğiyle toprağı uyandırıyor. Umudun, birliğin ve kardeşliğin simgesi Nevruz Bayramı kutlamalarında yüzlerce vatandaş, açık alana kurulacak Nevruz ateşinin üstünden atlayarak baharın gelişini kutlayacak.

        Nevruz ateşi kardeşlik için yanacak

        Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan, Tacikistan, Bulgaristan, Sırbistan, Gürcistan, Sincan-Uygur, Kırım, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yüzlerce vatandaşın bir araya geleceği Nevruz Bayramı kutlamalarında İBB Mehteran Takımı, Türkmenistan İstanbul Başkonsolosluğu Kuş Tepti Dans Gösterisi ve Kafkas Oyun Gösterileri Grubu sahne alacak.

        Yumurta tokuşturma, Demir Dövme ve Türkmen Pilavı

        Demir dövme ve yumurta tokuşturma ritüellerinin gerçekleştirileceği kutlamada, Uygur müziği konseriyle Melike Yavuz, Rumeli Yöresi solo türküleriyle Sabriye Sayın, Bünyamin Aksungur, TRT sanatçılarından Volkan Arslan ve Yavuz Değirmenci de kutlamaya renk katacak isimler arasında yer alacak. Kırgız Ağız Kopuz dinletisinin yapılacağı etkinlikte ayrıca vatandaşlara Orta Asya'nın meşhur lezzetlerinden pilav ve yöresel tatlar da ikram edilecek.

        İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kültür A.Ş, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Zeytinburnu Belediyesi'nin iş birliğiyle yarın saat 09.30'da Topkapı Kültür Parkı'nda düzenlenecek olan Nevruz Bayramı kutlamaları, havanın yağışlı olması halinde Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek.

        (EY-ÖK-Y)

        20.03.2017 11:12:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler