Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türel'den Topçam'a Kadınlar Plajı müjdesi

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye personeli ile Topçam'da piknik yaptı. Piknikte Başkan Türel, Topçam'da hizmete açılması planlanan yeni kadınlar plajının müjdesini verdi.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, Belediye personeli ile Topçam'da düzenlenen piknikte bir araya geldi. Büyükşehir çalışanlarının yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılanan Türel, piknik organizasyonunu geleneksel hale getireceklerini söyledi. Türel, "Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde küçük görev, büyük görev yoktur. Bugün Antalya'nın her köşesinde ne hizmet yapıyorsak sizlerin eseridir, sizlerin gayretlerinizdir. Kendinizle övünebilirsiniz, gurur duyabilirsiniz. Bizim belediyemizde küçük görev-büyük görev, alt kademe-üst kademe diye bir şey yoktur. Bizde herkes eşittir. Bizde her görev en az benimki kadar, bir belediye başkanı kadar önemlidir. Sizler görevlerinizi yapıyorken kendinizi benim yerime koyabilirsiniz" dedi.

        Kadınlar plajı müjdesi

        Antalya'ya Topçam'da yeni bir kadınlar plajı kazandıracakları müjdesini veren Başkan Türel, "Buraya geliyorken hemen girişte yeni bir projemiz için toplantı yaptık. Antalya'mıza yeni bir kadınlar plajı daha inşallah burada kazandıracağız. Bu müjdeyi de buradan sizlerle beraber paylaşayım. Öyle bir kadınlar plajı olacak ki dünyada örnek gösterilecek. Bizi ilk kadınlar plajımızı yapıyorken eleştirdiler, bu ülkeyi ayrımcılık yapıyorlar, bölecekler diye hep bizi haksızca iftiralarla eleştiriye tuttular. Ne oldu? Şimdi kadınlar plajımızda, CHP'lisi, MHP'lisi, AK Partili kadın vatandaşlarımız, farklı mezheplere sahip tüm kadınlarımız orada en güzel şekilde hizmet alıyorlar. Yabancı uyruklu vatandaşlar oradan istifade ediyor. Almanı, Rus'u hepsi orada. Hani kadınlar plajı ayrıştıracaktı? Hani bu milleti bölecekti? Şimdi orada Müslüman'ı, Gayrimüslimi, Alevi'si Sünni'si, AK Partilisi CHP'lisi, MHP'lisi, hepsi orada en güzel şekilde buluşuyor, bir araya geliyor. Demek ki Kadınlar Plajı memleketi ayrıştırmaz aksine birleştirir, bütünleştirirmiş" şeklinde konuştu.

        Bize ikincilik yakışmaz

        Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de adından söz ettiren bir belediye olduğunun altını çizen Türel, "Bizler, bu memleketin bu milletin birliği beraberliği için uğraşıyoruz. Hizmet anlayışımızda hiçbir şekilde bana oy vermiş, vermemiş diye ayrım yapmıyoruz. Bölgesel ayrımcılık yapmıyoruz. Dinsel ayrımcılık, mezhebi ayrımcılık yapmıyoruz. Çünkü biz Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi 'Yaradandan dolayı yaradılanı seviyoruz.' O yüzden bizim için herkes birdir, eşittir. Benim Antalya'nın caddelerini, sokaklarını, bulvarlarını temizleyen temizlik işçim de, belediye başkanı da, daire başkanı da, genel sekreteri de, yardımcısı da, herkes eşittir. Hiçbirimizin diğerinden farkı yoktur. Eğer böyle olursa başarılı oluruz. Eğer böyle olursa hedeflerimize ulaşırız. Hepinize teşekkür ediyorum. Bugün sizlerin yaptığı hizmetlerle Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de konuşulan bir belediye haline geldi. Gazetelerde okuyorsunuzdur. Türkiye'nin çok farklı ama itibarlı anket firmalarının yapmış olduğu bütün çalışmalarda Türkiye'de Antalya Büyükşehir Belediyesi mutlaka ilk 3'te yer alıyor. Ya ikinci ya üçüncü çıkıyor, bu sizin başarınız. Eğer siz hizmetlerinizi eksik yaparsanız bu başarılar gelmez. Kusura bakmayın, size de bana da ikincilik, üçüncülük yakışmaz. Şimdi inşallah hep birlikte birincilikleri kazanacağız. Bugün bu başarılardaki en büyük etken bu sorumluluk duygusudur. Biz memleketimiz için çalışıyoruz. Küçük kardeşlerimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın daha güzel bir ülkede yaşaması için çalışıyoruz. Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. Biz gücümüzü Allah'ın izni ile önce milletten alıyoruz ve hep birlikte bu başarılı eserlere, projelere imza atıyoruz."

        Başarının tılsımı hep birlikte çalışmak

        Hafta sonu yaptığı ilçe ziyaretlerinde temelini attığı ve açılışlarını gerçekleştirdiği projelerin detaylarını Büyükşehir Belediyesi personeliyle paylaşan Türel, "İki gündür Gazipaşa, Alanya, Manavgat ve Serik ziyaretlerinde bulundum. Çok güzel temel atma ve açılış törenleri yaptık. Senelerdir bölgenin beklediği köprüleri açtık, içme suyu temel atma törenleri yaptık. Bu hizmetler, senelerdir beklemekteydi. Bir türlü gerçekleşmiyordu ama şimdi hamdolsun çok önemli başarılara hep birlikte imza atıyoruz. 2013 senesinde Büyükşehir Yasası devreye girmeden önce Antalya'da 5 merkez ilçenin dışındaki 539 mahalle ve köyümüzde özel idarenin toplam yatırım bütçesi 10 milyon TL idi. Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar. Yeter mi? Tabi yetmez. Geçmişte tüm köylere yapılan 10 milyon TL tutarındaki yatırımı biz sadece Alanya'ya Ak Köprü'yü yaparak Antalya'ya kazandırdık. Gazipaşa'da Karasu İçme Suyu Projesi'nin temelini attık, 14 milyon TL. Manavgat'ta Türkbeleni Projesi'nin temelini attık, maliyeti tek başına 30 milyon TL. Büyük ölçekli bir ilçe belediyesinin yatırım bütçesi 30 milyonu geçmez. Şimdi sadece biz Türkbeleni'nde, Manavgat'ta bu bütçeyi harcıyoruz. Manavgat'ın tamamına 320 milyonluk bir yatırım yapmışız ve yapıyoruz. Bu başarının tılsımı nedir? Hep birlikte çalışmak. Ben 24 saat uyumadan çalışayım, siz yan gelip yatarsanız ben başarılı olabilir miyim? Ya da siz 24 saat çalışsanız, ben yan gelip yatsam olur mu? İşte hep birlikte çalışınca bu başarılar oluyor. Memleketimize, milletimize hizmet etmenin onurunu yaşamak için gayret ediyoruz. Gece gündüz bunun için çalışıyoruz."

        Yeni Türkiye vurgusu

        Mecliste görev yaptığı dönemde ilçelere hizmetin önünü açacak Büyükşehir Yasası'na da "hayır" diyenlerin olduğunu ifade eden Başkan Türel, "Biz ne zaman iyi bir şey yapmaya kalksak, hemen birileri 'hayır' diyor. Hayatları hayırla geçmiş. Her şey evet demekle oluyor. Büyükşehir Yasası'na evet demeseydik, bütün ilçelerimiz bu hizmetleri bekliyor olacaktı. Senelerdir Türkiye'nin güçlü bir devlet, güçlü bir millet olmasını istemeyenler, her dönemde iş başında olmuş. Her zaman bizim kalkınmamızı engellemeye çalışmışlar. Hep arkadan uzaktan kumandayla bizi idare etmeye çalışmışlar. Şimdi inşallah artık milletin direksiyon başına geçtiği, uzaktan kumandayla idare etmeye çalışanlara da milletin en güzel şekilde ders verdiği Türkiye, Yeni Türkiye'dir. 15 Temmuz, işte bunun en güzel teyididir. Çanakkale destanı, bunun en güzel teyididir. 16 Nisan'da hep birlikte bir hükümet biçiminin oylanması için sandık başına gideceğiz. Siyasi bir karar vermeyeceğiz. Bu devletin üzerindeki yüklerden kurtulması için, ayağındaki zincirlerin çözülmesi için bir tercih" diye konuştu.

        Bizim sistemimiz milletin sistemidir

        Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile yargının bağımsız olacağını vurgulayan Menderes Türel sözlerini şöyle sürdürdü;

        "Bugün evet çıktığı takdirde sistemde 13 tane HSYK üyesi olacak, 2'si bakanla, müsteşar, kalan 11'in 7'sini meclis seçecek, 4'ünü cumhurbaşkanı seçecek. 7'sini meclis seçiyorken nasıl seçiyor, 3'te 2 çoğunlukla seçiyor. Partilere diyor ki gidin uzlaşın, 7 tane hakim savcıyı seçin diyor. Sistem uzlaşmayı emrediyor. Peki, Almanya nasıl seçiyor? Yüksek kurulun 6'sını federal meclis seçiyor, 6'sını eyalet meclisi. Yani milletin seçtiği milletvekilleri seçiyor. Bize akıl vermeye kalkan Hollanda nasıl seçiyor? Tamamı adalet bakanının talimatıyla, önerisiyle ve kralın tasdikiyle seçiliyor. Tek adamlık orada. Adalet bakanı tek başına hepsini belirliyor. Bize akıl vermeye kalkanlar, aynada kendisine baksın. Bizim sistemimiz milletin sistemidir. Niye biliyor musunuz? Her hakim kararında karar şöyle başlar; 'Türk Milleti Adına' yani hepimiz adına kararını yazmaya başlıyor. Bizim adımıza karar veren hakimi kim seçmeli? Ya milletin kendisi, o da mümkün değil, millet seçemiyorsa milletin seçtikleri seçmeli. Dünyada da böyle oluyor işte. Millete güveneceğiz. 'Millet ya yanlış yaparsa, yanlışı seçerse?' E o zaman millet yanlış yaparsa dediğimizde millete güvenmezsek "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" lafı nerede kaldı? Bu millet ne seçerse doğru seçer."

        Kararımız evet

        Türkiye'nin 2023 hedeflerinden bahseden Başkan Türel, "2023'te Dünya'nın 10'ncu büyük devleti olma hedefimiz var. Bugün 16-17'deyiz. Avrupa'nın 3'ncü büyük devleti olma hedefimiz var. Bunları başaracağız. Bu milletle başaracağız, bu milletin gücü ile başaracağız. Bu millet 15 Temmuz'da tanklara nasıl dur dediyse, kurşunlara nasıl kendini siper ettiyse 16 Nisan'da da inşallah bu memleketin kalkınması için en doğru kararı verecektir. O yüzden tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet diyoruz, kararımız 'Evet' diyoruz. O yüzden ne diyoruz, mesele memleket, kararımız 'Evet'" dedi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        20.03.2017 11:59:06 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler