Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lise öğrencilerinin Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliğinde

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis Mübeccel Suphi Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen Çanakkale zaferinin 102 yıl dönümü etkinliklerinde duygusal anlar yaşandı.

        Alaeddin Yavaşça Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Çanakkale zaferinin 102 yıl dönümünde etkinliğine Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat,Mustafa Hilmi Dülger, AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak, daire amir ve müdürleri, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Piyade Üsteğmen Selim Öztürk, yaptığı konuşmada, Çanakkale zaferinin 102 yıl dönümü anmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Aziz vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve haklı gururunu yaşamaktayız. Gururla kutladığımız bu gün 102 yıl önce kendilerini dünyanın en kuvvetli, en büyük ordusu sanan kendini bilmez yedi düvenin Çanakkale topraklarında kahraman Türk askerlerinin etten ve kemikten ve fakat iman gibi göğsüne çarpa çarpa bütün birlikleri ile Türk sularına gömüldüğü gündür" dedi.

        Kilis Valisi İsmail Çataklı ise Çanakkale zaferinin 102 yıl dönümü kutladıklarını ifade ederek, "Çanakkale'den Sakarya'ya, Kafkasya'dan El Bab'a Kıbrıs'tan Yemene kadar adımızın anıldığı bütün cephelere istiklalimiz ve istikbalimiz için gözlerini kırpmadan canlarını vermeye göze alan bir gül bahçesine ektiler gibi toprağa düşen yüz binlerce Mehmetçiğimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

        Çanakkale şiirlerini okuyan öğrenciler daha sonra Çanakkale'yi ve yaşanan olayları anlatan gösteriler sunuldu. Öğrenciler tarafından Çanakkale şarkıları ile devam eden programda başarılı öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

        Programda duygusal anlar yaşadı. Programda, öğrencilerin yanı sıra katılımcıların da duygulandığı görüldü.

        (MAD-SD-Y)

        20.03.2017 12:41:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler