Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak'a 28,5 milyon TL'lik eğitim yatırımı

        (Fotoğraflı)

        Vedat Kılıç

        ZONGULDAK (İHA) - AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu 2017 yılında Zonguldak ve ilçelerine toplamda 28,5 milyon TL eğitim yatırımı yapılacağını açıkladı.

        AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılı yatırım programından Zonguldak'a 28 milyon 50 bin TL'lik eğitim yatırımı ayırıldığını belirtti.

        Milletvekili Çaturoğlu konuya ilişkin olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında şu bilgilere yer verdi;

        "Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 2017 Yılı Devlet Yatırım Programında İlimize toplamda 28 milyon 500 bin TL eğitim yatırımı planlanmıştır. Buna göre; Kilimli Spor Lisesine 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu (proje değeri 8.000.000), Zonguldak Merkeze 16 Derslikli ve Ereğli'ye 16 derslikli olmak üzere toplam 32 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (proje değeri 15 milyon), Alaplı'ya da 12 derslikli Halk Eğitim Merkezi (proje değeri 5.500.000) yapılması planlanmıştır."

        Yatırım programına alınan diğer eğitim yatırımları ile ilgili olarak çalışmaların devam ettiğini aktaran Çaturoğlu, bu yıl içerisinde 3 okul ve iki pansiyonun ihalelerinin de gerçekleşmesini beklediklerini söyledi. Çaturoğlu açıklamasında "Geçtiğimiz yıllarda yatırım programına alınan 24 derslikli Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ek binası, 24 derslikli Ereğli Anadolu Lisesi, 24 derslikli Devrek İmam Hatip Lisesi+200 öğrenci pansiyonu ve Zonguldak Merkez İmam Hatip Lisesi Kız Öğrenci pansiyonu yapılması için arsa, proje ve ihale süreçleri devam etmektedir. İnşallah bu yıl içerisinde ihaleleri gerçekleşmiş olacaktır. İlimiz merkez ve ilçelerinde ihtiyaç duyulan Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Meslek Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi, spor salonu ve öğrenci pansiyonlarının planlamaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılarak Mayıs ayında Milli Eğitim Bakanlığına teklif edilecektir" dedi.

        Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür eden Çaturoğlu, eğitim yatırımlarının Zonguldak'a hayırlı olmasını diledi.

        (VK-OA-Y)

        20.03.2017 14:06:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler