Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat'taki jeotermal kaynaklar daha etkin kullanılacak

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Muhlis Gökgül

        YOZGAT (İHA) - Afyon Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş. (AFJET) Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, jeotermal kaynakları açısından oldukça zengin bir potansiyele sahip olan Yozgat'ta jeotermal kaynakların tek elden su dağıtımı ile daha etkin ve verimli kullanılacağını söyledi.

        Yozgat İl Özel idaresinin daveti üzerine Sarıkaya ve Sorgun ilçelerinde bulunan jeotermal sahalarında incelemelerde bulunan Dr. Yusuf Ulutürk ve proje ekibi, ilk olarak Sarıkaya ilçesinde bulunan tarihi Roma Hamamı ve ilçedeki jeotermal kaynakları ile termal su kullanan tesisleri inceledi.

        Sarıkaya ilçesindeki jeotermal kaynakların teknik analizini yapan Dr. Yusuf Ulutürk, "Söz konusu kaplıca alanı, Bakanlar Kurulu Kararıyla turizm merkezi ilan edilmiş ve imar planı hazırlanarak yatırımcıların ilgisine sunulmuştur. Sarıkaya ilçesi 600 yatak kapasitesiyle Yozgat ilinin en çok yatak kapasitesine sahip ilçedir. Bundan dolayı bu ilçemizdeki jeotermal kaynağın daha etkin ve verimli kullanılması için yeniden projelendirilerek tek elden su dağıtımı projesi yapılacaktır. Bu proje ile daha fazla su tasarrufu yapılarak, israfın önüne geçilecek ve yeni yapılacak termal tesislerin önü açılacak" şeklinde konuştu.

        Sorgun'da tesis ve jeotermal sahalarında gerçekleştirdiği incelemeler hakkında da bilgi veren Ulutürk, "Bu ilçemizde konut ısıtma, seracılık ve termal turizm de kullanılan jeotermal akışkanın yeni yapılacak dağıtım hattı ile bu doğal kaynağın yenilenebilir ve sürdürülebilir olması hedeflenmektedir" dedi.

        (BMG-UY-Y)

        20.03.2017 14:34:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler