Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehitler şiirle anıldı

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu topraklar için canını feda eden şehitleri 'Şiirler ve Şehitler Gecesi'nde andı.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Şiirler ve Şehitler Gecesi'ne ilgi yoğun oldu. Geceye Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Peygamberlikten sonra en ulvi makam şehitliktir

        İstiklal Marşı ile başlayan anma gecesi Süleyman Aykut'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Muratpaşa İlçe Müftüsü Celil Karaca, programda şehitlik makamıyla ilgili vaaz verdi. Karaca, "Peygamberlikten sonra en ulvi makam şehitliktir" dedi ve Mehmet Akif'in Çanakkale Şehitlerine adlı şiirinden "Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber sana aguşunu açmış duruyor peygamber" adlı satırları okudu.

        Mehter takımı'ndan Çanakkale türküsü

        Adem Özbay, Ekrem Kaftan, Metin Önal Mengüşoğlu, Recep Garip ve Nevzat Akyar'ın okuduğu şiirlerle devam eden gecede Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı TSM Saz Heyeti tarafından da "Yemen Türküsü, Asker Yolu Beklerim, Suda Balık Yan Gider gibi türküler icra edildi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik de gecede kendi yazmış olduğu "Selam Olsun" şiirini okudu.

        Duygusal anların yaşandığı program sonunda İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Mehter Takımı Çanakkale Türküsü de dahil olmak üzere şehitler için yazılan türküleri seslendirdi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        20.03.2017 14:44:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler