Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yozgat TKDK'dan 260 projeye 126 milyon lira hibe

        (Fotoğraflı)

        Bahadır Muhlis Gökgül

        YOZGAT (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Selim Türker, Yozgat'ta 260 projeye 126 milyon lira hibe destek sağladıklarını söyledi.

        Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır başkanlığında TKDK İl Koordinatörlüğünde basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı da TKDK Yozgat İl Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan ve Oran Kalkınma Ajansı'na sunulan Yozgat'ta Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Stratejileri Projesi hakkında basın mensuplarına bilgi verildi.

        TKDK İl Koordinatörü Türker, 2011 yılından itibaren TKDK'nın proje aldığını ve bu güne kadar 260 projeye destek sağlandığını ifade etti. Türker, proje sahiplerinin de katkılarıyla birlikte Yozgat il genelinde 250 milyon liralık bir yatırım yapıldığını söyledi.

        Türker, TKDK'nin kırsal turizme de destek verdiğini kaydederek, "Yozgat TKDK olarak en çok yatırım yapan iller arasında 5'inci sıradayız. 77 süt üreten tarımsal işletme, 23 et üreten tarımsal işletme, 3 beyaz et üreten tarımsal işletme, 5 kırsal turizm işletmesi 146 çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi 6 da farklı işletmeler olmak üzere toplamda 260 proje sahibi ile sözleşme imzalanmıştır" şeklinde konuştu.

        Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ise TKDK'nın kırsalda kalkınmaya tarım ve hayvancılığın yanında turizme de önemli destekler sağladığını söyledi.

        (BMG-UY-Y)

        20.03.2017 15:08:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler