Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akçakale'de "evet" toplantısı mitinge dönüştü

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düzenlenen "Güçlü Türkiye İçin Evet" toplantısı, yoğun katılımla mitinge dönüştü.

        İlçenin tanınmış kanaat önderlerinden İsmail Büyükaslan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ile birlikte alana giren Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, ellerinde Türk bayrakları taşıyan kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Vatandaşlarla tek tek selamlaşan Özcan ve Ayhan, yemeğin ardından kalabalığa hitap etti.

        "Vatan için, bayrak için evet"

        Konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de içeren anayasa değişikliği paketine ilişkin bilgiler veren Başkan Ayhan, "16 Nisan'da hepimiz devletimiz için, milletimiz için, bayrağımız için 'evet' diyeceğiz" dedi.

        "Türkiye birincisi olacağız"

        Akçakale'nin kararının belli olduğunu, bunu her konuşmasında dile getirdiğini ifade eden Ayhan, "Biz genel seçimde en yüksek oy oranına ulaşarak, Türkiye ikincisi olduk. İnşallah referandumda da Türkiye birincisi olacağız. Benim düşüncem yüzde 98-99 alırsak Türkiye birincisi oluruz. O zaman Akçakale'mizin ismi, Cumhurbaşkanımızın yanında daha güçlü bir şekilde zikredilir. Ben herkese tekrar çok teşekkür ediyorum. 16 Nisan'da inşallah sandıklardan çıkacak sonuçla Akçakale'nin adını tüm Türkiye'ye duyuracağız" diye konuştu.

        "Bölgenin huzura ihtiyacı var"

        AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da kadirşinas bölge halkının, her zaman vatanının, bayrağının ve ezanının yanında olduğunu belirterek, "Bu buluşmanın sebebi sizleri ikna etmek falan değil. Sizler zaten kararınızı vermişsiniz. Hepinizden Allah razı olsun" şeklinde konuştu. Bölgenin her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve huzura ihtiyacı olduğunu vurgulayan Özcan, "Bu referandum, Cumhurbaşkanımızın da defalarca ilan ettiği gibi Haçlı ile Hilal'in savaşı. Görüyorsunuz Avrupa'nın nasıl yanıp tutuştuğunu. Buradaki referandumdan Avrupa'nın rahatsızlığı ne acaba. İnsan düşünmeden edemiyor. Biz burada kendi ülkemizin, milletimizin, vatanımızın önünü açacak bir hükumet sistemini referanduma sunuyoruz. Biz bunu bir başkası istediği için değil, sadece ve sadece milletimiz, bayrağımız ve devletimiz için yapıyoruz. Çünkü 15 Temmuz bir daha göstermiştir ki; mevcut sistemde her zaman vesayetçiler olacak, darbeciler olacak ve dışarıdan onları destekleyenler olacak" dedi.

        Konuşmaların ardından Başkan Ayhan ve Milletvekili Özcan, "16 Nisan'da hep birlikte bayrağımız ve birliğimiz için evet diyeceğiz" diyen İsmail Büyükaslan ve ailesine, dedeleri Bini Muhammed aşireti reisi Mihemid Bag'ın müzeden temin ettiği fotoğrafını hediye etti.

        (Şİ-SD-Y)

        20.03.2017 15:09:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler