Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ordulu gençler 15 Temmuz ve Çanakkale ruhunu Çekmeköy'de yaşattı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Çekmeköy Ordulular Derneği Gençlik Kolları, 15 Temmuz ve 18 Mart Çanakkale Ruhunu yaşatma programı düzenledi. Programa katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma , "Ordulu gençlerimize bu ruhu yaşattıkları için teşekkür ederim" dedi.

        İstanbul Çekmeköy'de faaliyet gösteren Çekmeköy Ordulular Derneği'nin gençlik kollarının düzenlemiş olduğu 15 Temmuz ve 18 Mart Çanakkale Ruhunu yaşatma programında şehitler için dualar edildi. Programa katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma "Yarınımızın mirasçısı genç kardeşlerimizin 15 Temmuz ve 18 Mart Şehitlerimiz için düzenlemiş oldukları bu anlamlı programa emek verenleri gönülden tebrik ediyorum. Bu vesile ile aziz Şehitlerimiz Rahmetle anıyorum" dedi.

        "Bu vatan kolay kazanılmadı, kolay verilmez"

        Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, "18 Mart olarak yazılan ve Kahramanlık Destanı olarak okunan Çanakkale zaferini unutmak mümkün değil. Kahramanlığın doğuşunun olduğu bir tarih, hiç dönmemek için giden ve çok küçük yaşlarda Şehit olan kahramanlarımızın destanıdır Çanakkale. Bu vatan öyle kolay kazanılmadı. Ülkemize kem gözlerle bakan dost görünümlü düşmanlarımıza duyurulur. Öyle kolayda verilmez" ifadelerinde bulundu.

        "Çanakkale ruhunu görmek için 15 temmuza bakmak yeterli"

        Uçma şunları kaydetti: "Burada olan gençlerimizin şahit olduğu bir destanı bu millet 15 Temmuz'da yeniden yazdı. Bu destanı evinden abdest alarak çıkan genç kardeşlerimiz, kız kardeşlerimiz, anne ve babalarımız yazdı. Tankların altına elinde bir silah olmadan yatan ve arabasını tankları durdurmak için tankın altına atan bir millet var ise oda Türk milletidir. Ben tekrar tüm aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize ve ailelerine sabır diliyorum. Bizler onlara çok şeyler borçluyuz".

        "Çekmeköy'de Ordulular farkını ortaya koyuyor"

        Programda konuşma yapan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli, Çekmeköy Ordulular Derneği Başkanı Metin Çoban, Kurucu Dernek Başkanı Yücel Yalçınkaya ve daha önce görev yapan Dernek Başkanı Sedat Erdem konuşmalarında özetle "Ordulular Çekmeköy'de her zaman farkını ortaya koymuştur. 30 bin nüfusu olan bir ilçede hemşehri dernekçiliğini en iyi yapan Çekmeköy Ordulular Derneği tabela derneğinden uzak faaliyetleri ile her zaman gündemde durarak söz konusu vatan ve millet olduğunda dik duruşunu hiçbir zaman esirgememiştir" diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

        20.03.2017 15:16:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler