Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk,

        - "Siyaset ve turizm ayrılmaz ikili"

        - AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, MSKÜ Turizm Fakültesi'nin 'Turizm-Siyaset' konulu konferansında yaptığı konuşmada siyaset ve turizmin birbirinden ayrılmaz ikili olduğunu açıkladı.

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin her hafta turizm ile ilişkisi bulunan bir konuk aldığı sohbet toplantılarının bu haftaki konuğu turizmde konaklama sektörü için yazılım programı firması bulunan AK Parti Muğla milletvekili Nihat Özktürk'tü. Konaklama sektörüne yönelik Sejour programının yazılımı gerçekleştiren firma sahibi Milletvekili Öztürk, Turizm Fakültesi öğrencilere iş hayatına atılmadan önce sektör ile ilgili birçok alanda eğitim almalarını tavsiye etti.

        MSKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, amaçlarının turizm sektöründe önümüzdeki süreçte görev alacak öğrencilerin bu sektörde faaliyet yürüten firma ve şahısların deneyimlerini öğrenciler ile paylaşmalarına vesile olmak olduğunu söyledi.

        "Yıllarımı yazılıma verdim"

        25 yıl önce Marmaris'e turizm yapmak için geldiğini ve konaklama sektörüne yönelik hazırladıkları yazılımlar ile sektöre hizmet verdiklerini belirten AK Parti Muğla milletvekili Nihat Öztürk, "Turistin oteli seçmesinden, otele yerleşmesine kadar geçen bütün süreci biz Sejour programı üzerinden sağlıyorduk. Aktif bir şekilde de Sejour yazılımı sayesinde de turizm sektörünün hem problemlerini yakından görme şansım oldu, hem de gelecek ile ilgili turizmin geleceği yer ile alakalı da fikir sahibi olduk. Millet meselelerine duyarsız kalmadım. Hem sektör ile alakalı, hem ülkemizin gelişimi ile alakalı meselelere vakıf olduk, hem de ülkemizin geleceğe daha doğru adımlarla atması noktasında en azından ben kendim fikir sahibi olup, fikirlerimi de bilfiil sahada siyasetin içerisine girerek topluma faydalı olmaya çalıştım. 25 yıldır Marmaris'te yaşıyorum. Geliş sebebim tamamen turizm. Ekmeğimizi kazanmak için geldiğimiz Marmaris bize mesken oldu, hayat verdi. Sıradan bir memur çocuğu iken, yıllarını yazılım üzerine vermiş bir kardeşiniz iken, hayat beni aldı, bugün milletvekili olarak daha önce oturduğumuz sıralarda sizlerle buluşmamı sağladı. Bunu sağlayan tek şey Demokrasi ve Cumhuriyet. Bunda en ufak bir mübalağam yok. Bu Cumhuriyet, hani diyorlar ya rejim değişikliği yapılacak noktasında konuşulduğu için söylüyorum, bu Cumhuriyet, bu demokrasi, bu milli irade sıradan bir insanı alıp, bugün milletin karşısına milletvekili olarak çıkartabilir. Bizler hem siyaset yaptık, hem hizmet üretmeye çalıştık, hem de ülkemizin gelişmesine kafa yorduk" dedi.

        "Dışarıda acımasız bir hayat var"

        Üniversite yıllarının çok çabuk geçeceğini ve okul bittikten sonra dışarıda çok acımasız bir hayatın öğrencileri beklediğini açıklayan Milletvekili Öztürk, "Göreceksiniz o üniversite yılları çok çabuk geçecek. Bu sıralarda oturacağınızı sanıyorsanız, oturmayacaksınız. Bir bakmışsınız dışarıda acımasız bir hayat var. Dışarısı kolay bir alan değil. Bilginin, tecrübenin öne geçtiği, çok çalışanın önde olduğu ve şansların doğru zamanda doğru kullanıldığı zaman. Bu çok önemli. Şans bazen kapıya bir sefer gelir, onu kullanmanız icap eder. O gün, buradan mezun oldunuz zaman karşınızda kocaman bir dünya göreceksiniz. Acımasız bir dünya ben yaşadım bunu. Programımızı yazıp sahaya indiğimiz zaman küresel gelişmiş bir dünyada karşımızda bir sürü rakibimiz vardı. Bizi başarıya götüren tek şey, turizm sektörünü çok iyi bilmemiz, konulara hakim olmamız ve içerideki turizmden para kazanan ve turizmin biri üyesi olan turistlerin isteklerine doğru cevap verebilmekti. Bunların hepsi çalışarak oldu. Aynı şeyleri yaşayacaksınız. O nedenle bu Üniversite yıllarını sizin gelişiminize katkı verecek, kurslarla programlarla bilginizi destekleyin. İş hayatına atıldığınız zaman bir boşluğa düşmemeniz için kendinizi şimdiden geliştirin" dedi.

        "Hedefimiz yerli Charter firmalarının kurulması"

        Rusya ile yaşanan uçak krizinin ve akabinde gelen denge bozukluklarının siyaseti ve turizmin yanında turizm öğrencilerini de etkilediğini söyleyen Öztürk, "Siyaset ve turizm birbirinden ayrılmaz ikili. Şu anda Hollanda olan ilişkiler tamamen siyaset ile alakalıdır. İç siyaset. Seçimler vardı, bitti. Turizmin geleceği ve önü açıktır. Allah-ü Teala bizlere öyle bir ülke vermiş, atalarımız dedelerimiz bizlere öyle bir ülke miras bırakmış ki, yedi bölgesinde ayrı turizm yapabiliyorsunuz. İki, üç, beş bir yıllık tarihi miras, ören yerleri ile dedelerimizin bizlere miras bıraktığı ve daha üst seviyelere çıkarabileceğimiz bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizim hedefimiz 30-40 milyar dolarlardan 100 milyar dolarlara emin adımlarla gitmek. Charter uçak firmamız, yerli uçak firmamız olmayışı, turizmde bizimle birlikte kader ortaklığı yapacak firmaların sayısının azlığı, ülkemize turist getiren acentaların çoğu küresel ve yabancı kaynaklı. Bizim iki şey yapmamız lazım. Bizim kendi yerli Charter firmalarımızın olması lazım. Türk Hava Yolları ile övünüyoruz. Dünyada sayılı havayolu şirketleri arasında. Belli bir kısmını ayırıp Charter üzerinden Charter firması halinde bu işe el atmamız lazım. Önümüzdeki dönemde yoğunlaşacağımız ve temel alacağımız konu Charter firmaları ile yerli uçak firmalarının sayısını arttırmak olacaktır" dedi.

        Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, Milletvekili Öztürk'e öğrencilere sektör ile ilgili verdiği bilgiler nedeniyle teşekkür ederken, katılımı anısına Öztürk'e plaket verdi.

        (BT)

        20.03.2017 15:20:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler