Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şahinbey'de bin kişinin daha ev hayali gerçekleştirildi

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun dar gelirli aileler için yaptırdığı Mavikent 4. Etap Konutları'nın anahtar teslimine başlandı.

        Ev alma hayali dahi olmayan birçok kişinin hayallerini gerçeğe dönüştüğü Şahinbey'de Mavikent 4 Etap'tan ev sahibi olan bin kişinin Nisan ayı itibariyle evlerine taşınabileceği müjdesi verildi. Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezinde hak sahipleri ile bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, herkesi ev sahibi yapabilmek gibi bir hayalinin olduğunu belirterek, "Dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olması için çalıştık, ilk önce Serinevler Mahallesi'nde 250 ailemizi 250 TL taksitle ev sahibi yaptık. Daha sonra Mavikent 1.2.3. etaplarda binlerce dar gelirli ailelerimizin ev sahibi olmasını sağladık. Mavikent 4. Etap konutlarımızın da anahtar teslimine başladık. Amacımız vatandaşlarımız kirada değil, kendi evlerinde oturması. Tüm vatandaşlarımızı ev sahibi yapabilmek için çalışıyoruz" dedi.

        "Bizim insamınız en güzeline layık"

        Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların konut sahibi ola bilmesi için her türlü fedakarlığı yaptıklarını belirterek, "Mavikent Konutlarımızda yapabileceğimiz en lüks dairede ne varsa hepsini konutlarımız da yaptık. Çünkü bizim insanımız her şeyin en güzeline layık. Biz sosyal konut yapıyoruz diye, hiçbir malzemeyi eksik kullanalım demedik. Elimizden gelen her şeyin en güzelini yapmaya çalıştık. Bu işleri yapmak gerçekten çok zor. Kolay olsa zaten herkes yapar. Arsasını bulmak, finansmanını oluşturmak bunların hepsi başlı başına problemli işler. Birçok belediye borç batağında yüzdüğü için bu tür projelere giremiyorlar. Bizlerde Şahinbey Belediyesi olarak bütün enerjimizi sarf ederek bunu yapmaya çalışıyoruz. Sosyal Konut yapıp da 10 yıl taksitlendirme yapan Türkiye'de başka bir kurum yok. Biz elimizi oradan çekmeyeceğiz, hizmetlerimize devam edeceğiz. Sizlerin rahat etmesi için oraya iki tane sosyal alan yaptık. Sizlerin hayatını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa bu konuda gereğini yaptık. Anahtarlarınızı Pazartesi'nden itibaren bloklara göre alacaksınız. Evlerinizi gezip hiçbir eksiğinin olmadığını gördüğünüzde evlerinizi teslim alacaksınız. Sizler sadece elektrik, su ve doğal gaz aboneliklerinizi alacaksanız. Bunu dışında evle ilgili hiçbir eksiğiniz bulunmuyor. Perdelerinizi takıp, geçip otura bileceksiniz" şeklinde konuştu.

        Hak sahiplerinden dua

        Mavikent 4. Etap'ın talihlileri ise anahtar teslim töreninde duygusal anlar yaşayan hak sahipleri ise Başkan Tahmazoğlu'na dua ederek, teşekkür etti. Vatandaşlar, "Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'ndan Allah Razı olsun. O olmasaydı biz rüyamızda dahi ev alamazdık. Bu gün onun sayesinde kendi evlerimizde oturma şansına sahip olacağız. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

        (SD-Y)

        20.03.2017 15:22:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler