Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hava yolu ile cenaze nakil hizmeti başladı

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların acılı ve kederli günlerinde cenaze işlemlerini kolaylaştırmak adına hava yolu ile cenaze nakil hizmeti başlattı. Hava yolu ilk cenaze ise Nevşehir'e gönderildi.

        Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından bugüne kadar 1429 cenaze nakli gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, uzak mesafelerde cenaze naklinin vatandaş açısından zorluğunu göze alarak, Türk Hava Yolları (THY) ile protokol imzaladı.

        Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile THY arasında yapılan protokol kapsamında, hayata geçirilen hizmet ile Tekirdağ'da vefat eden ancak il dışına gitmesi gereken cenazeler, Tekirdağ'dan Atatürk Havalimanına naklediliyor ve Türkiye'de havalimanı bulunan 41 noktaya ulaştırılıyor. Ayrıca Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, cenazenin gideceği ilin belediyesiyle koordinasyonu sağlayıp cenazenin havalimanından alınması ve defnedilmesi işlemlerini de organize ediyor.

        Uçuş saatlerine göre planlanan ve ücretsiz olarak verilen hava yolu ile cenaze nakil hizmeti ile cenazenin daha kısa zamanda nakline imkan verilirken, zorlu hava şartlarında cenaze sahiplerine kolaylık sağlanıyor.

        (YG-MEF-Y)

        20.03.2017 17:03:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler