Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Halk Oyunları İl Birinciliği üsabakaları sona erdi

        (Fotoğraflı)

        Cihan Kizir

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kulüpler arası Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları sona erdi.

        Yeni Mahalle Spor Salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan müsabakalar geleneksel ve düzenlemesiz kategorilerinde yapıldı. Kulüplerin performansı, salondakiler tarafından ilgiyle izlendi. Halk oyunları ekipleri, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Büyükler ve gençler düzenlemeli, minikler, yıldızlar, gençler, büyükler düzenlemesiz dalında düzenlenen yarışmalara 28 kulüp katıldı. Yöre kültürünün en güzel bir şekilde yansıtıldığı oyunda öğrenciler, birinci olmak için ter döktü. Halk oyunlarının Adıyaman için önemli bir değer olduğu belirten Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Kelleş, oyuncuları ve hocalarını tebrik etti. Halk oyunlarının görsel bir şölen oluşturduğunu söyleyerek, "Kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması konusunda büyük bir role sahip olan halk oyunlarını kentimizin yöresel oyunlarının unutulmaması kültürümüzün gelecekte de yaşatılması için gençlerimize halk oyunları konusunda eğitim vermeyi her zaman önemsiyoruz. Ve bu konuda okullarımızın yanı sıra Gençlik Merkezinde açtığımız kurslar la gençlerimizi yetiştiriyoruz" dedi.

        Kulüplerarası Halk Oyunları müsabakalarını AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem, Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Fikret Kelleş, Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Sami Köroğlu, okul müdürleri çok sayıda aile ve öğrenciler izledi. Dereceye giren kulüplere kupalarını il protokolü tarafından verildi. Yapılan yarışmalar sonucunda Büyükler Düzenlemesiz Kategorisinde, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü birinci, Kahta Metem Spor Kulübü ikinci oldu. Minikler Düzenlemesiz Kategorisinde Adıyaman Belediyesi Spor Kulübü birinci, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü ikinci, Gölbaşı Yavuz İlköğretim Spor Kulübü üçüncü oldu.

        Yıldızlar Düzenlemesiz Kategorisinde TOKİ Akşemsettin Spor Kulübü birinci, Adıyaman Gençlik Spor Kulübü ikinci, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü ise üçüncü oldu. Gençler Düzenlemeli Kategorisinde Ticaret Meslek Spor Kulübü birinci olurken Gençler Düzenlemesiz Kategorisinde ise Adıyaman Halk Eğitim Spor Kulübü birinci, Ticaret Meslek Spor Kulübü ikinci, Adeks Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

        (CK-SD-Y)

        20.03.2017 17:04:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler