Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaya, kültür ve medeniyetin temel özelliklerini anlattı

        (Fotoğraflı)

        Onur Altındağ

        ZONGULDAK (İHA) - Prof. Dr. Mahmut Kaya Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Kültür ve Medeniyetin temel özelliklerini anlattı.

        Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde 20 Mart Pazartesi gerçekleştirilen konferansa Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

        Her milletin medeniyet kuramayacağının ve kuramamış olduğunun altını çizen Prof. Dr. Mahmut Kaya da, "Tarihte medeniyet kuran milletler azdır. Yani antropologlar ilkel toplumlara da medeniyet isnat etseler de bizim anladığımız manada, bütün kurum ve kuruluşlarıyla insanlığa sunmuş olduğu büyük hizmetlerle medeniyet sahibi olan milletler, hakikaten iki eldeki parmak sayısını pek geçmiyor." dedi.

        Medeniyeti besleyen ve geliştirenin kültür olduğunu aktaran Kaya, şunları söyledi:

        "Kültürün en büyük taşıyıcısı dildir. Çünkü dil insanın duygu, düşünce ve bütün manevi melekelerinden süzülüp gelen, rafine olan o yüce duyguları somutlaştıran bir alandır. Bizler medenileşirken Batı'yı yanlış anladık. Evet teknolojisini alalım, ilmini bilimini alalım ama dilini ve kültürünü alamayız. Elma ile armutu aşılayabilir misiniz? Belki aşılanır ama ne elma olur ne de armut. Özellikle dilimize sahip çıkmalıyız. Dilimiz ne kadar zengin olursa ortaya koyacağımız eser ve medeniyetimiz o kadar esaslı o kadar tutarlı olur."

        Konferans sonunda Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım Numanoğlu Prof. Dr. Mahmut Kaya'ya konferansın anısına teşekkür plaketi takdim etti.

        (OA-OA-Y)

        20.03.2017 17:24:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler