Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bitlis'te "Sanat Merkezi" protokolü

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Rahva mevkiindeki 4. Etap TOKİ'de bulunan kültür merkezinin sanat merkezine dönüştürülmesi için protokol imzalandı.

        Valilik makamında Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) ve Bitlis Belediyesi arasında imzalanan protokol gereği hali hazırda bulunan kültür merkezi, sanat merkezine dönüştürülecek. Burada konuşan Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Çınar, sanat merkezine dönüştürülecek olan mekanın sanatla ilgili her kesime hizmet vereceğini söyledi. Çınar, "TOKİ 4. Etap bölgesinde şehrin gelişme bölgesinde hiç kullanılmamış 400 kişilik konferans salonu sahnesi, konser sahnesi ve tiyatro sahnesi olabilecek bir kültür merkezimiz var. Burada Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bu şehrin her zaman eğitiminde ve tanıtımında katkı sağlayan Bitlis Eğitim ve Tanıtım Vakfı (BETAV) ve Bitlis Belediyesi olarak müşterek bir protokole imza atacağız. Orada ki kültür merkezini Bitlis Sanat Merkezi haline çeviriyoruz. Güzel sanatların her alanında orada eğitimler verilecek. Sanata ilgi duyan bütün insanları biz orada buluşturacağız. Herkes bir koordine halinde işbirliği içinde üstüne düşeni yapacak. Hem orda biz insanlara, öğrencilere ve gençlerimize eğitim vereceğiz. Bu şehrin kültür sanat anlamında bir canlılık meydana gelecek. Hazır salonu da olduğu için belli bir kıvama gelmiş arkadaşların sanatlarını icra edebilecekleri bir alan oluşuyor. Hem de bu şehirden ve buraya gelecek olan sanatçılarımızın sanat icraları için çalışmalar yapacağız ve şehrimizin kültür sanat hayatına çok önemli katkıları olacağına da inanıyoruz" dedi.

        İl genelinde eğitim alanında Bitlis'e yapılacak olan 100 milyon TL'lik yatırımları kalem kalem sayan Çınar, bu yatırımların hatırı sayılır yatırımlar olduğunu kaydetti. Çınar, "2017 yılı için Milli Eğitim Müdürlüğümüzün planlanmış yatırımları var. Ödenekleri ayrılmış, programa girmiş ve kararları alınmıştır. Karların kalkması ile birlikte ihaleleri bitirip hemen inşaatına başlayabileceğimiz birçok işimiz var. Bunlardan bir tanesi merkez teknik lise, şu anki Endüstri Meslek Lisesinin ortadan kaldırılması, yıkılması ve Gökmeydanı'nın açılması söz konusudur. O lise yıkıldığı zaman oraya yeni bir bina yapmayacağız. Gökmeydan projesi kapsamında o alan boş bırakılacak, bu da şehrimiz için önemli bir adım olacak. Yeni yapılacak teknik lise 24 derslikli, 1 atölye binası ve 11 milyon TL maliyeti var. Adilcevaz Kız İmam Hatip Lisesinin yanında 100 kişilik pansiyon olacak. Bununda maliyeti 13 milyon TL olacak. Güroymak'ta 16 dersliği bulunan ve 7,5 milyon TL tutarında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binası yapılacak. Yine Güroymak'ta öğretmenevi yapılacak. Bunun da maliyeti 6 milyon TL olacak. Ahlat'ta 50 yataklı öğretmenevi inşası var. Bundan başka Tatvan'da 16 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi ve 200 yataklı pansiyon yapımı var. Bu da12 milyon TL tutarında olacak. Güroymak'ta 24 derslikli Anadolu Lisesi, 200 yataklı pansiyon 15 milyon maliyeti var. Bunların haricinde özel idarenin yüzde 20'lik kanuni paylarından ve Bakanlığın tahsis ettiği 30 milyon TL yatırım daha var. Toplamda yaklaşık 100 milyon TL'lik Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yatırımı olacak. Bu da şehrimizin ihtiyaçları ile ilgili birçok konuda bize derman olabilecek yatırımlardır. Allah devletimize zeval vermesin, emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (VO-MSA-Y)

        20.03.2017 18:16:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler