Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TİM Başkanı Büyükekşi depremzede çocukları sevindirdi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Samsat ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek, çocuklara ayakkabı hediye etti.

        Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Sümeyye Şafak'ın daveti üzerine Adıyaman'a gelen Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve eşi Zehra Büyükekşi, deprem bölgesindeki vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Burada depremzede çocuklara ayakkabı hediye etti.

        Meydana gelen depremde en büyük sevinçlerinin can kaybının olmaması olduğunu belirten TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İnşallah devletimiz en kısa zamanda Samsat ile ilgili gerekeni yapacaktır. Zaten önceden çadırları gönderdi, arkasından konteynırlar gelecek, sonrasında yapılacak şeyler hızlı bir şekilde yapılacağı hususunda devletimiz tedbirlerini alıyor. Türkiye Cumhuriyeti sadece Türkiye'de değil, dünyada, gerek deprem, gerek sel olan birçok ülkeye hızlı bir şekilde yardımda bulunuyor. Bu da bizim devletimizin büyüklüğünü gösteriyor. Bizlerde gerek sivil toplum örgütleri olarak gerekse de vatandaş olarak elimizden gelen katkıyı sağlamak için gelip burada yerinde görüp müşahede ettik. Hem Samsat'a hem de Adıyaman'a tekrardan geçmiş olsun diyoruz. Allah en kısa zamanda tekrardan daha güzel evlerde oturmayı nasip etsin" şeklinde konuştu.

        Samsat ilçesini çok beğendiğini ve ne kısa sürede Samsat halkının sağlıklı bir şekilde evlerine kavuşması yönünde temennide bulunan Zehra Büyükekşi, "Meydana gelen deprem bizleri üzdü. Bugün kısmet oldu ve Samsat ilçesini ziyaret ettik. Samsat ilçesini çok beğendim. Geniş caddelerinin olduğu ferah bir yer. Buranın inşası, yerleşimi inşallah doğru bir şekilde yapılıp, iş ortamı sağlanır. Çok daha güzel bir Samsat olacağına inanıyorum. İnşallah buradaki insanlar yerleşimini bırakıp gitmezler yoksa yazık olur bu ilçeye. Geçmiş olsun diyorum. Allah bir daha göstermesin bu gibi afetleri. Sarsıntılar halen devam ediyorlar, bölge halkı bundan dolayı korku içinde. Evlerinin içerisinde oturamıyorlar. İnşallah daha güzel evlere sahip olurlar" dedi.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, "Depremin olduğu ilk günden beri devletimiz en hızlı bir şeklide vatandaşlarımızın önce barınma, sonra yeme ihtiyacını AFAD ve Kızılay aracılığı ile giderdi. Bizler de kamu görevlileri olarak da vatandaşlarımızın yeni hayatlarına en hızlı şekilde adapte olması için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta içinde konteynırlarımızın gelme aşaması başlayacak ve inşallah konteynırlarla birlikte daha geniş ortamda vatandaşlarımıza yaşam standardı yaşatmaya çalışacağız. Tabi devletimizin yapmış olduğu yardımların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımız ve hayırsever vatandaşlarımız da elinden geleni yapmakta. Türkiye İhracatçılar Meclis Başkanı Mehmet Büyükekşi ve eşi Zehra Büyükekşi ilçemize gelerek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ziyaretleri esnasında çocuklarımıza ayakkabı hediyesinde bulunarak onların sevindirdiler kendilerine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

        (AHM)

        .

        21.03.2017 09:30:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler